ACTUALIZARE Pe cine a prins DIICOT la Piatra Neamţ cu ecstasy, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: DIICOT a furnizat, în urmă cu câteva minute, un comunicat de presă referitor la captura de droguri de la Piatra Neamţ.

Deşi poliţiştii pomeneau de doi tineri implicaţi, procurorii au dispus reţinerea doar unei singure persoane, pentru 24 de ore.

Ilie Petru, cel la care s-au găsit tabletele de ecstasy, este cercetat „pentru săvârşirea  infracţiunilor  de trafic droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu”.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2016, inculpatul Ilie Petru s-a aprovizionat cu cantităţi semnificative de droguri de mare risc din afara teritoriului României, în special din Olanda, droguri pe care ulterior le-a introdus pe teritoriul României. S-a reţinut că substanţele psihoactive erau ulterior comercializate de către inculpat en-gros, respectiv în cantităţi de cel puţin 20-30 comprimate, către făptuitori aflaţi atât pe raza judeţului Neamţ, cât şi a judeţului Bacău, făpuitori care la rândul acestora au procedat la vânzarea ulterioară, cu un preţ mai mare al tabletelor respective, individual, către diverşi consumatori”, precizează DIICOT.

Ilie Petru a fost surprins, joi, 22 septembrie, în flagrant, în Piatra Neamţ, având în posesie 884 de tablete ecstasy, pe care intenţiona să le comercializeze, în aceeaşi zi, consumatorilor interesaţi. (M. CONSTANTINESCU)

*********

ŞTIRE INIŢIALĂ: Poliţiştii din judeţele Neamţ şi Bacău au reţinut, joi, 22 septembrie, două persoane, care deţineau aproape 900 de comprimate de ecstasy, potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei (IGPR) Române.

Cele două persoane, „cu vârste de 36 și 33 de ani”, erau „bănuite de aprovizionare, comercializare și consum propriu de droguri de risc și de mare risc. Asupra uneia dintre ele s-au găsit 884 de comprimate MDMA- ecstasy”, se precizează în comunicat.

Cele două persoane au fost reținute pentru 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, deținere de droguri de risc și de mare risc, în vederea consumului propriu”, urmând a fi prezentate vineri, 23 septembrie, instanţei, cu propunere de arestare preventivă. Acţiunea a avut loc sub coordonarea DIICOT Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentVolei la Polivalentă: România, pe locul secund în grupă!
Articolul următorSpiritele rele alungate din sediul PMP Târgu Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.