Doi indivizi, cu vârste de 44 și 57 de ani, ambii din comuna Ion Creangă, vor trebui să răspundă, pentru că au ucis, în chinuri, un căprior. Ei erau oricum în atenția AVPS Roman, iar în seara de 2 februarie au fost prinși în flagrant, de polițiștii de la Serviciul Arme Explozivi Substanțe Periculoase, din cadrul Poliției Neamț.

Căprior ucis sadic, cu laț metalic, autorii prinși, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În jurul orei 17:00, polițiștii i-au prins în flagrant pe cei doi bărbați, în timp ce cărau în spate un sac în care se afla o cervidă de talie mică (căprior) mascul, ce fusese prins într-un laţ confecţionat artizanal din cablu metalic, amplasat anterior de aceştia. Cele două persoane nu au calitatea de vânători şi nu sunt deţinători de arme. Căpriorul braconat a fost indisponibilizat de organele de cercetare penală şi lăsat în custodia AVPS Roman, fiind incidente prevederile art. 46 din Legea nr. 407/2006, conform cărora trofeele de vânat şi vânatul care fac obiectul infracţiunilor de braconaj, se confiscă”, a declarat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Cei doi indivizi vor fi cercetați pentru braconaj cinegetic, cu agravantele că au folosit laț și au acționat în afara perioadei legale de vânătoare. (C.M.)

Articolul precedentPrimăria a stabilit unde se pot vinde mărţişoare la Piatra Neamţ
Articolul următorȘi-a reparat mașina după o tamponare și s-a ales cu dosar penal
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Sa fim serioși…o sa le dea avertisment sau vreo amenda și o sa le dea drumul..cam așa procedează autoritatile ..pt că avem niște legi de c**** in tara asta.. în frunte cu o conducere tot de c****

Comments are closed.