bicaz automodelism 02Astăzi, 2 august, pe stadionul de fotbal de la Bicaz, nu mai puțin de 8 echipaje, din 7 județe ale țării,se întrec în Concursul Național ”Cupa Bicazului” (ediția a IV-a) și Concursul Interjudețean ”Cupa Cimentului” (edția a XIV-a) la automodelism, categoria juniori. Cele două întreceri se împart pe 3 secțiuni: 1/10 Buggy (automodele electrice cu tracțiune 2 WD); 1/10 Buggy 4 WD (automodele propulsate de motor electric cu tracțiune integrală) și 1/8 Buggy (automodele propulsate de motoare termice, cu tracțiune integrală).

bicaz automodelism 03Dacă ieri a fost ziua în care invitații s-au instalat în orașul de sub baraj, astăzi, în prima parte a zile, s-au ținut primele curse din secțiunea 1/10 Buggy. Aici, locul I a fost adjudecat de bicăjeanul, în vârstă de 13 ani, George Stoian, reprezentant al Clubului de Copii de la Bicaz – instructor antrenor Ion Ruștioru. În urma echipajului de la Bicaz, la mică distanță, s-au situat elevii de la Palatul Copiilor din Miercurea Ciuc. În cealaltă jumătate a zilei competiționale echipajele se vor alinia din nou la start pentru a se duela în cursele destinate celorlalte secțiuni.

bicaz automodelism 04Mâine, în jurul orei 10, va avea loc premierea câștigătorilor. George Stoian a precizat pentru zch.ro că este încântat de rezultat și i-a îndemnat pe toți cei apropiați de vârsta lui să încerce acest sport și vor vedea și satisfacțiile practicării lui.

Decât în fața calculatorului, mai bine afară la curse. Aici totul este real, emoțiile mai intense, iar prieteniile mai sincere. Este un sport pe care îl practic de aproximativ 2 ani și până acum pot să spun că mi-a adus numai satisfacții”.

Echipajele participante sunt: Palatul Copiilor Vaslui, Clubul Copiilor Pucioasa, Clubul Copiilor Hârlău, Palatul Copiilor Miercurea Ciuc, Palatul Copiilor Slobozia, Clubul Copiilor Câmpulung Moldovenesc, Clubul Copiilor Bicaz, Clubul Sportiv Cimentul Bicaz. (M. TEODOROF)

Articolul precedentComisarul şef Radu Berejan a fost numit în funcţie
Articolul următorBătaie între fermieri din comuna Ceahlău, la punctul ”Buba”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.