Candidatele pentru titlul „Capitala Tineretului din România” 2025, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnual, un oraș din România primește titlul Capitala Tineretului din România în urma unui concurs de concepte, fiind sprijinit financiar, prin formare și consultanță, în pregătirea și implementarea inițiativelor din dosarul de candidatură. În urma apelului care a avut loc în perioada 2 mai-17 iulie 2023, primăriile din Slobozia, județul Ialomița, și Vaslui au depus candidaturile pentru titlul „Capitala Tineretului din România” 2025. După această etapă, juriul va face evaluarea și pe 18 noiembrie 2023 va fi anunțat câștigătorul.

În fiecare an, orașe românești își asumă să se îndrepte către un parcurs de investiție în tineri, realizând că viitorul orașelor în sine depinde mult de acest lucru. În acest an, Slobozia și Vaslui și-au asumat să pornească pe această cale. Competiția în sine este deja un context prin care se formează parteneriate noi, aparent neobișnuite, prin care actori ai municipalității și ai sectorului de tineret încep sau își consolidează colaborarea. Cred că aceste orașe au făcut un pas semnificativ înspre îmbunătățirea calității vieții, perspectivelor de viitor și participării tinerilor, iar în parcursul lor până la momentul final al anunțării orașului purtător al titlului în 2025 vor avea și mai multe experiențe de învățare și noi ne vom asigura de o vizibilitate națională pentru efortul depus de ambele orașe și comunitățile locale de tineri”, a declarat András Farkas, director strategic al programului „Capitala Tineretului din România”.

Orașului câștigător îi va fi acordat un premiu de 50.000 de euro din partea Băncii Comerciale Române. Titlul ”Capitala Tineretului din România” 2025 va oferi și oportunitatea de a atrage alte surse de finanțare din diferite surse publice și private, iar deținătorul titlului va beneficia de posibilitatea de a găzdui diferite evenimente de rang național organizate de instituții publice și rețele de tineret din România.

Programul „Capitala Tineretului din România” oferă fiecărui oraș din țară oportunitatea unică de a-și transforma propriile viziuni în proiecte de dezvoltare concrete, timp de un an de zile, cu participarea activă a tinerilor. Programul se află la cea de-a VIII-a ediție și are la bază principii similare cu cele ale titlului ”Capitala Europeană a Tineretului” gestionat de Forumul European al Tineretului. Anul acesta titlu a fost adjudecat de orașul Târgu Jiu.

(G.S.)

Articolul precedentIn memoriam: Ion Strătilă, după un an
Articolul următorTurul României la ciclism va trece prin Piatra-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.