pietricica turism

Vasile Olaru a indicat doi martori care au spus „nu ştiu”

După ce s-a agitat un pic duminică, ca orice primar căruia îi stă bine să-l vadă comunitatea implicat în alegeri, Vasile Olaru n-a mai depus nicio plângere la poliţie împotriva lui Florinel Sarion. Asta în ciuda faptului că, în curtea secţiei de votare din Căciuleşti, unde avea şi câţiva spectatori, a spus răspicat: „Azi, în ziua votului, Sarion face campanie electorală. A dat pliante cu Iohannis peste tot. L-am filmat, l-a fotografiat şi mă duc să fac plângere”.

Primarul Olaru n-a mai ajuns la poliţie, în schimb s-a autosesizat poliţia şi s-a dus la el.

„Dl. primar a fost audiat, nu avea nicio filmare, ci doar o fotografie făcută în faţa unei secţii de votare din comună”, a precizat comisarul şef Paul Tablan, şeful Poliţiei Neamţ. „În fotografia respectivă se vedeau nişte pliante de-ale unui candidat, împrăştiate în şanţul din faţa secţiei. Primarul a susţinut că are doi martori, membri în comisia de votare de la secţia respectivă, care au văzut cine a aruncat materialele electorale. Au fost identificate şi audiate cele două persoane, care au declarat că au găsit pliantele în şanţ, dar nici nu au văzut şi nici nu ştiu cine le-a lăsat acolo. În aceste condiţii, nu a putut fi sancţionat nimeni pentru continuarea campaniei în ziua alegerilor”.

Florinel Sarion a negat că ar fi distribuit vreun fel de materiale duminică, în ziua alegerilor, iar prietenul său de partid, al cărui bar a fost subiect de reclamaţii repetate la europarlamentare, a ţinut prăvălia închisă tocmai ca să nu mai aibă bătăi de cap. Mai ales că avea şi la poartă, şi pe casă afişe cu Klaus Iohannis.

Dincolo de agitaţia primarului şi de „adevărurile” sale, obiectivul lui Vasile Olaru la Girov a fost atins. Poate nu cu scorul la care visa, însă Olaru a „câştigat alegerile” aşa cum şi-a propus.Candidatul căruia i-a făcut campanie, Victor Ponta a obţinut aproape 1.100 de voturi, în timp ce Klaus Iohannis a fost votat de puţin peste 500 de alegători. (C. MIRCEA)