Un apel la 112, făcut de un bătrânel, care se exprima cu mare și justificată dificultate, anunța că astăzi, 26 aprilie, un muncitor, care făcea săpături pentru rețeaua de canalizare a satului Cotu Vameș, din comuna Horia, a fost îngropat sub un mal de pământ. Deși s-au mirat că nu sună nimeni de la firma care face lucrările, presupunând, logic, că nu muncește un singur om la canalizarea dintr-un sat întreg, un echipaj de pompieri a plecat spre Cotu Vameș.

Militarii au găsit toți muncitorii vii și nevătămați, iar unul dintre ei a spus că, într-adevăr, a fost un mic incident în sensul că i-a căzut niște pământ peste picioare, dar n-a fost niciun moment într-un pericol real. Prin urmare, pompierii au făcut cale întoarsă spre Detașamentul Roman, bifând o “ieșire fără intervenție”.

Cât despre apelant, el nu doar că este în vârstă și “supraveghea” lucrările de la distanță, dar se și cinstise dis-de-dimineață, așa că la ora la care a sunat la 112 era destul de afectat de băutură și vedea “supradimensionat”. Dar măcar și-a păstrat spiritul civic viu, chiar dacă era cam în “ceață”. (C.M.)