pietricica turism

Un apel la 112, făcut de un bătrânel, care se exprima cu mare și justificată dificultate, anunța că astăzi, 26 aprilie, un muncitor, care făcea săpături pentru rețeaua de canalizare a satului Cotu Vameș, din comuna Horia, a fost îngropat sub un mal de pământ. Deși s-au mirat că nu sună nimeni de la firma care face lucrările, presupunând, logic, că nu muncește un singur om la canalizarea dintr-un sat întreg, un echipaj de pompieri a plecat spre Cotu Vameș.

Militarii au găsit toți muncitorii vii și nevătămați, iar unul dintre ei a spus că, într-adevăr, a fost un mic incident în sensul că i-a căzut niște pământ peste picioare, dar n-a fost niciun moment într-un pericol real. Prin urmare, pompierii au făcut cale întoarsă spre Detașamentul Roman, bifând o “ieșire fără intervenție”.

Cât despre apelant, el nu doar că este în vârstă și “supraveghea” lucrările de la distanță, dar se și cinstise dis-de-dimineață, așa că la ora la care a sunat la 112 era destul de afectat de băutură și vedea “supradimensionat”. Dar măcar și-a păstrat spiritul civic viu, chiar dacă era cam în “ceață”. (C.M.)