0:00

O familie cu doi copii, din satul Hârţeşti, comuna Mărgineni, a rămas fără locuinţă, după ce aceasta le-a fost distrusă de un incendiu, în această dimineață, de 8 februarie.

Pompierii au intervenit cu 11 subofiţeri, două autospeciale cu apă şi spumă, precum şi o maşină SMURD. Din primele cercetări, se pare că mezinul familiei, în vârstă de 10 ani, a încercat să aprindă focul folosind motorină, cum probabil mai făcuse. N-a mânuit foarte bine recipientul, iar când a aprins chibritul a luat foc covorul din faţa sobei. De aici, incendiul s-a propagat la întreaga locuinţă. ”La ora 06.50, am fost anunţaţi prin 112 de incendiu la o locuinţă particulară. Chiar dacă s-a intervenit prompt, nu s-a putut salva nimic. Casa, din chirpici şi BCA, cu acoperiş de azbociment, a ars în proporţie de 100%, fiind vorba de 70 mp”, a declarat Marcel Bucur, purtător de cuvânt al ISU Neamţ.

Oamenii nu și-au pierdut doar locuința în toiul iernii, ci și tot ce aveau, fiindcă n-au reușit să scoată nimic din casă înainte de a se face scrum. Au rămas doar cu hainele de pe ei. Băiatul cel mic a ieșit singur din casă, reușind să scape nevătămat, în vreme ce părinții și fratele acestuia mai mare, în vârstă de 12 ani, nu erau acasă atunci când a izbucnit incendiul.(G.B.)

 

Articolul precedentȘcolile din Neamț intră în ”inventar”: se caută obiecte de valoare
Articolul următorO nouă „pădure de argint” la Vânători-Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.