Sunt șanse ca elevii de clasa a VIII-a să se poată pregăti pentru Evaluarea Națională după o nouă programă la limba română, mai redusă și să aibă teste de antrenament la începutul semestrului 2.

Asigurarea vine din partea lui Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, care aseară, 20 ianuarie, a organizat o întâlnire online cu profesori, părinți și cu directorul Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație. Subiectele discutate țin de examenul din vară pentru elevii care îl vor susține prima dată după noua programă și de necesitatea organizării simulării. Iulian Cristache a precizat pe pagina sa  de Facebook: „În această după-amiază, FNAP a organizat pe platforma zoom o întâlnire la care au participat, alături de părinți şi cadre didactice, profesori de limba română, şi domnul Marian Șuță – Director General CNPEE căruia ȋi mulţumim că a răspuns invitației. Ȋn cadrul discuţiilor s-au exprimat puncte de vedere privind noua programă de limba română pentru Evaluarea Naţională 2021, abordarea acestei programe pe parcursul claselor V – VII pentru această generaţie, posibilitatea reducerii programei, structura noilor modele de subiecte, necesitatea apariţiei cât mai curând posibil a unor teste de antrenament, susținerea unei simulări a EN”.

Liderul federației părinților a adăugat că aseară s-a convenit asupra unei noi programe pentru acest examen, după un an de școală online. Toate propunerile vor fi înaintate Ministerului Educației și instituției care elaborează subiectele de examen. „Concluzii ȋn urma discuţiilor de astăzi:

-la ȋnceputul semestrului al 2-lea se va publica noua programă de EN

-după data de 15 februarie vor ȋncepe să fie publicate teste antrenament, câte un test săptămânal

Cu ajutorul cadrelor didactice se va depune zilele viitoare la CNPEE și MEC un document cu propunerile discutate”, potrivit lui Iulian Cristache.

C.I.

Articolul precedentTârgu Neamț: 140 miliarde de lei vechi de recuperat de la datornici
Articolul următorAvariile în alimentarea cu apă ar putea fi anunțate prin RO ALERT