Claudiu Știrbu, Mihai Mangalaru și Cristian Adrian Acozmei, din cadrul Complexului de Servicii ”Ion Creangă” Piatra Neamț sunt medaliații Competiției interjudețeane de lupte greco-romane „Memorialul Mircea Croitoru”, ce a avut loc la Bacău, în perioada 4-5 martie 2016. Toți trei sunt legitimați la Clubul Sportiv Ceahlăul Piatra Neamț și sunt antrenați de Ștefan Mihuț.

Micii luptatori cu antrenorul Stefan MihutClaudiu Știrbu a ocupat locul I la categoria 60 de kg, iar Mihai Mangalaru și Cristian Acozmei au ocupat locurile II și, respectiv, III la categoria 27 de kilograme.

Tinerii sportivi urmeaza tradiția copiilor din Complexul de Servicii ”Ion Creangă” al cărui vârf de lance și motiv de mândrie este campionul național de seniori, Mihai Mihuț, în prezent student la Universitatea din Arad și speranța României pentru Olimpiada de la Rio. De-a lungul anilor, CS ”Ion Creangă” a devenit sinonim cu sportul de performanță, reușind să dea județului și țării campioni în domeniul luptelor greco-romane, etalonul performanței fiind Mihai Mihuț, care anul trecut a reușit să devină campion național la categoria 66 de kilograme. De asemenea, a urcat pe treapta a treia a podiumului la Campionatul Mondial din Brazilia, devenind astfel component al lotului olimpic pentru Rio 2016.

Mihai a reprezentat un exemplu și pentru colegii săi mai mici din centru, astfel încât aici a apărut o adevărată pleiadă de campioni. Daniel Potoschi a devenit, în 2015, campion național la Târgu Mureș la categoria 53 de kg, vicecampion cu echipa de cadeți și este component al lotului național de cadeți. Mihai a reușit, în decembrie 2015, să ocupe locul al II-lea la Campionatul Internațional de la Satu Mare la categoria 27 de kg, Claudiu Știrbu a ocupat locul I la Turneul Național de Calificare, iar Cristi Acozmei și Ștefan Rusu sunt alți luptători cu un potențial imens, ambii situându-se pe locul al treilea la campionatele naționale de anul trecut pentru copii.

sursa: DGASPC Neamț