Campanii de ecologizare în zona Moldovei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMai mulți voluntari au înfruntat vremea nefavorabilă de astăzi, 18 septembrie, pentru a participa la  acțiuni de ecologizare desfășurate în Neamț dar și în Botoșani.

Campania „Let’s do it, Piatra Neamț” a început în această dimineață în municipiul reședință de județ, la ora 09.00, activitatea de strângere a deșeurilor urmând să se desfășoare până la ora 15.00. Acțiunile de ecologizare vizează următoarele zone: albia râului Bistrița, Valea Viei, Văleni, zona 1 Mai – Gara Veche, zona Obor.

În Botoșani, voluntarii au primit ajutorul pompierilor botoșăneni în urma participării la „Ziua Națională de Curățenie”. Acțiunea s-a desfășurat în zona pădurilor Lebăda, Gorovei și a gării Săveni din Botoșani.

Campanii de ecologizare în zona Moldovei, ZCH NEWS - sursa ta de informații„Pompierii au răspuns astfel invitației Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Botoșani, care derulează acest proiect la nivel local, și împreună cu alți voluntari, au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la protejarea naturii și păstrarea unui mediu curat și sănătos. Zonele în care s-au deplasat pompierii au fost ecologizate, iar gunoaiele găsite au fost Campanii de ecologizare în zona Moldovei, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiadunate şi depozitate în saci de unică folosinţă. Participarea pompierilor la această activitate a avut ca scop și promovarea acțiunilor bazate pe spirit civic și voluntariat, aceștia participând la toate campaniile dedicate mediului înconjurător”, a precizat locotenent Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani.

„Curățenie în toată țara, într-o singură zi”- este motto-ul sub care s-au desfăşurat, anul acesta, acțiunile de ecologizare.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn șofer de 80 de ani a intrat cu mașina într-un tramvai
Articolul următorIncendiu la o locuință din Gura Humorului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.