cersetorie actiune 01

Patronul unui magazin a scăpat singur de cerșetorii care-i stăteau în ușă. Reprezentanții market-ului, care se află la câțiva pași de Judecătoria din Piatra Neamț, spun că această „campanie” nu este sprijinită de autoritățile locale și că ea vine chiar pe fondul lipsei de eficacitatea a Poliției Locale.

Metoda prin care oamenii au reușit să-i bage în „faliment” pe cerșetorii din zonă este una cât se poate de pașnică. Cu câteva printuri color, pe fondul cărora apare o palmă întinsă, inițiatorii au așezat un mesaj care, după cum mărturisesc aceștia, a dat roade: „Nu le oferi bani! Cerșetorii câștigă mai mult decât tine!”. Cei care conduc magazinul spun că nu au de gând să dea jos prea curând afișele, mai ales când își amintesc de bubele trecutului.

„Până să lipim aceste afișe am chemat de nenumărate ori Poliția. Uneori veneau și îi fugăreau, alte dăți nu venea nimeni. Efectul era același. Cerșetorii erau în fața magazinului toată ziua. Făcea scandal, mizerie, gălăgie. Primele afișe ne-au fost rupte, dar am făcut altele și suntem mulțumiți că am scăpat de cerșetori”, a spus un reprezentant al magazinului.

Exemplul oamenilor care și-au găsit liniștea ar putea fi copiat, fără roșu în obraji, chiar de autoritățile locale și extins la piețele din oraș unde colcăie de puturoși cu mâna întinsă. N-ar fi rău dacă oamenii ar vedea și câteva fețe celebre de infractori minori care sunt în acestă urbe, greu încercată la buzunare. (M.T.)

Articolul precedentPoli Timişoara – FC Ceahlăul se joacă duminică
Articolul următorPEAD încheiat în Neamț