Direcţia de Sănătate Publică Neamţ organizează, în cursul lunii august, o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei despre importanţa protecţiei solare, în prevenirea cancerelor de piele.

„În România peste 1000 de persoane sunt diagnosticate anual cu melanom malign, iar aproape o treime decedează din cauza acestei afecţiuni. În judeţul Neomţ, în onul 2020, ţinând cont de contextul epidemiologic, au fost înregistrate în cabinetul de oncologie 14 de cozuri noi de bolnavi cu diagnosticul de melanom, mai puţine faţă de anul 2019 când au fost înregistrste 25 de cozuri noi cu acelaşi diagnostic. În primele 6 luni ale anului 2021 au fost înregistrate în cobinetul de oncologie 11 cazuri noi de bolnavi cu acest diagnostic“, precizează directorul executiv al DSP Neamţ, Radu Firăstrău, într-un comunicat de presă.

Campania are ca scop educarea populaţiei pentru a avea o atitudine preventivă, în sensul unei cât mai bune protecţii împotriva radiaţiilor ultraviolente pe parcursul verii, pentru a preveni nu numai afecţiunile pielii, ci şi cele oculare şi a altor patologii secundare.

Vor fi transmise materialele informative primite de la INSP Bucureşti către reţeaua de mediatori sanitari, asistenţi medicali comunitari din judeţ şi reţeaua de medici de familie prin intermediul poştei electronice, vor fi organizate activităţi de informare-educare în comunităţi derulate de personalul compartimentului de evaluare şi promovare a sănătăţii şi de asistenţii medicali comunitari. Vor fi tipărite şi distribuite postere şi pliante medico-sanitare către medicii de familie, unităţile sanitare, asistenţii medicali comunitari şi mediatorii sanitari pentru comunităţile de romi din judeţ.

Materialele vor fi postate şi pe site-urile de socializare.

Angela Croitoru

Articolul precedentL2 Rezultatele complete ale etapei a doua * Clasament
Articolul următorAmendă de 1500 de lei pentru firma care modernizează iluminatul public în Piatra Neamţ
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.