Campanie de prevenire şi combatere a cerşetoriei iniţiată şi susţinută de Primăria Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMiercuri, 25 iulie, administraţia locală a oraşului Târgu-Neamţ a demarat o campanie de prevenire şi combatere a cerşetoriei denumită sugestiv: STOP CERŞETORIEI!

În cadrul campaniei s-a implicat direct şi primarul Daniel Harpa, care a mers personal pe jos pe străzile oraşului şi a montat în mai multe zone ale urbei, alături de angajaţi ai primăriei, plăcuţe cu mesaje sugestive pentru cetăţenii din zona Târgu-Neamţ, cât şi pentru turişti: „Spune NU cerşetoriei! Ei câştigă mai mult ca tine!”.

Campanie de prevenire şi combatere a cerşetoriei iniţiată şi susţinută de Primăria Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiEste important ca atât cetăţenii urbei, cei din zonele limitrofe oraşului, dar şi turiştii să înţeleagă că nu e bine să dea bani cerşetorilor. Cerşetorii ne afectează imaginea zonei, iar dându-le bani nu facem altceva decât să-i încurajăm. Oricum, banii pe care unii cetăţeni le dau cerşetorilor minori nu rămân la ei, ci sunt daţi părinţilor care îi cheltuie aiurea, iar cei mici vor fi în continuare exploataţi. Trebuie să facem front comun şi să spunem STOP CERŞETORIEI!”, ne-a spus primarul Daniel Harpa.

Şi Florin Tofan, şeful Poliţiei Locale face apel la cetăţeni şi turişti să nu mai ofere bani cerşetorilor: „Şi până acum am făcut apel la cetăţeni să nu mai încurajeze cerşetoria. Oferind bani cerşetorilor nu facem altceva decât să-i încurajăm să cerşească în continuare”.

Campanie de prevenire şi combatere a cerşetoriei iniţiată şi susţinută de Primăria Târgu-Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe altfel, astfel de plăcuţe cu mesaje împotriva cerşetoriei au fost montate cu mai mult timp în urmă, în mai multe zone centrale ale oraşului, dar se pare că fără succes. Mulţi dintre cetăţenii din zonă sau turişti, încă mai oferă bani cerşetorilor. Poate schimbarea de atitudine împotriva cerşetoriei ar trebui să vină în primul rând de la noi.

C.T. STURZU

Articolul precedentRoman rămâne fără apă potabilă
Articolul următorRossal zona 3 Târgu-Neamţ face angajări
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.