0:00

Campanie de prevenire a victimizării copiilor, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn perioada 1-10 septembrie, Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, desfăşoară o campanie de prevenire a victimizării copiilor sub sloganul Vacanța s-a terminat! Sunteți pregătiți pentru un nou început?”.

Zilnic, polițiștii nemţeni se vor întâlni cu părinți sau bunici, pentru a discuta despre siguranța celor mici, atât în viața reală, cât și în mediul on-line.

În aceste sesiuni de informare vor fi transmise recomandări cu privire la comportamentul preventiv acasă, pe stradă și în trafic, despre interacțiunea cu persoanele necunoscute, grupul de prieteni, bullying și consecințele acestuia și despre accesarea în siguranță a rețelelor de socializare sau de utilizarea internetului.

„Siguranţa copiilor este răspunderea noastră, a tuturor, părinţi, bunici sau reprezentanți ai instituţiilor abilitate să prevină delicvenţa juvenilă şi să combată orice situaţie ce ar putea contribui la victimizarea minorilor. După un an dificil, copiii noștri se vor întoarce fizic, la grădiniță și/sau școală. Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității alături de cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, reamintesc fiecărui părinte că siguranța lor și a copiilor lor este cea mai importantă. Cel puțin 5 minute pe zi, gândește-te la ce face copilul tău, unde este și cu cine“, a declarat agent de poliţie Georgiana Puşcaşu, purtător de cuvânt al IPJ Neamţ.

Ieri, 1 septembrie, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au avut o întâlnire cu părinții în Sala Cupolă a Bibliotecii Județene  „G.T. Kirileanu” Neamț, în cadrul căreia au discutat despre siguranța celor mici.

Angela Croitoru

Articolul precedentCOD GALBEN Vânt puternic în judeţele Regiunii Nord-Est
Articolul următorPanică într-un bloc din Piatra Neamţ… din cauza unor beţişoare parfumate
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.