0:00

Campanie de informare și educare împotriva consumului de alcool organizată de DSP Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPe tot parcursul lunii iunie Direcția de Sănătate Publică Neamț derulează o campanie de informare și educare împotriva consumului de băuturi alcoolice. Intitulată generic „Alcoolul te face să-ți pierzi simțurile, nu problemele!”, în cadrul campanei specialiștii vor puncta impactului negativ pe care alcoolul îl are asupra sănătății.

Consumul de alcool este asociat cu aproximativ 200 de boli și poate cauza accidente, traumatisme, accidente de muncă, violență. De asemenea, este asociat cu scăderea stimei de sine, depresie, anxietate, tulburări de comportament, risc de sinucidere. Afectează memoria, atenția, judecata, alterează capacitatea de a lua decizii”, conform DSP Neamț.

Campania se adresează tuturor categoriilor de vârstă, cu precădere tinerilor, adolescenților și părinților acestora, deoarece adolescența este o perioadă critică de dezvoltare când riscurile asociate abuzului de substanțe este în mod particular ridicat. Pentru a preveni expunerea la riscurile pentru sănătate, un prim pas este informarea. Tinerii care consumă alcool au un risc de 4 ori mai mare de a deveni dependenți de alcool la vârsta adultă. În formarea valorilor și a deprinderilor sănătoase ale adolescenților și tinerilor, adulții au un rol determinant.

Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool urmărește creșterea vigilenței, responsabilității personale și sociale. Campania constă în transmiterea materialelor către rețeaua de medicină școlară, medici de familie, mediatori sanitari sau asistenți medicali comunitari, precum și activități de informare și educare în licee și centrele DGASPC.

(G.S.)

Articolul precedentCod portocaliu de furtună în mai multe localități din regiunea Nord Est
Articolul următorLucrările de cadastrare în comuna Pipirig
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.