În perioada 15-18 decembrie, polițiștii rutieri din Neamț au desfășurat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a consumului de alcool sau a drogurilor. Activitatea face parte din campania naţională de informare, iniţiată de Poliţia Română, şi are ca scop educaţia rutieră şi responsabilizarea participanţilor la traficul rutier.

Participanții la trafic din Piatra Neamț și Roman au fost informaţi  de polițiști despre riscurile pe care le implică consumul de alcool sau droguri.

„Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Recomandăm tuturor conducătorilor de vehicule să respecte regulile de circulaţie şi indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu conducă vehicule dacă au consumat băuturi alcoolice ori alte substanţe.

Consumul de băuturi alcoolice reprezintă principala cauză generatoare de accidente de circulaţie.

Consumul de alcool scade capacitatea de a conduce autovehicule, reduce viteza de reacţie, afectează puterea de concentrare şi vederea.

Consumul de substanţe psihoactive induce o falsă încredere în propriile simţuri, conducătorul auto asumându-şi iraţional riscuri în trafic.

Substanţele psihoactive, combinate cu alcoolul, sporesc semnificativ riscul implicării într-un accident rutier”, precizează comunicatul IPJ Neamț.

Angela Croitoru

Articolul precedentFOTO: Accident de iarnă, șoferul a scăpat ca prin minune
Articolul următorPieton lovit pe trecere în Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.