lemne-camion-04După ce-au confiscat tot felul de autovehicule de mare tonaj, care transportau lemn nelegal, poliţiştii nemţeni vor să spulbere mitul conform căruia „nu păţeşti nimic pentru două crengi”. Şi au „spart gheaţa” agenţii de la Secţia Rurală Ion Creangă şi colegii lor de la Postul de Poliţie Pânceşti, care au oprit, în ziua de 9 septembrie, o autoutilitară cu lemn, care circula prin comuna Poienari.

„În urma controlului efectuat, conducătorul auto, un tânăr de 19 ani, din Roman nu a putut prezenta documentele de însoțire pentru cantitatea de 2,25 mc lemn de foc, din speciile fag şi plop”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

„Polițiștii au stabilit că acesta nu deținea aviz de însoţire sau alte documente prevăzute de lege pentru lemnul transportat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, pentru săvârşirea contravenţiei prevăzută de art. 19 din Legea 171/2010, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de material lemnos, ce a fost predată în custodia Ocolului Silvic Roman. Totodată, a fost luată şi măsura confiscării mijlocului de transport folosit la săvârşirea contravenţiei”.

Pentru că în curtea Poliţiei Neamţ nu mai încap maşinile de mare tonaj confiscate până acum, autoutilitara ridicată de la Poienari a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Roman. (C.M.)

Articolul precedentLIGA A V-A: Stejarul Ţibucani-CSM Ceahlăul Piatra Neamţ 2-4 (2-2)
Articolul următorMaşină proiectată în zidul Căminului Cultural Gârcina! Doi răniţi!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.