French Hub, platforma de antreprenoriat a Camerei de Comerţ şi Industrie Franceză din România (CCIFER), anunţă un parteneriat cu RO-WIN prin intermediul căruia oferă o serie de facilităţi gratuite pentru antreprenorii români din diaspora înscriși pe RO-WIN. Prin bizFREE, toţi românii din diaspora beneficiază de 6 luni de membership gratuit la CCIFER, acces la o comunitate de business de peste 500 de membri, multinaţionale sau antreprenori, precum şi la companii cu capital francez. Membrii CCIFER sunt şi afaceri 100% româneşti, cu activităţi în toată ţara şi în toate sectoarele de activitate, astfel că cei înscrişi pot găsi parteneri valoroşi indiferent de domeniul în care vor să îşi dezvolte afacerea.

“Am descoperit la evenimentele noastre din Franţa, atât la Paris cât şi la Nantes sau Nice că există o puternică comunitate de români interesaţi de antreprenoriat, astfel că parteneriatul cu CCIFER a fost unul firesc. Ne dorim să oferim cât mai multe oportunităţi antreprenorilor care aplică în programul Ro-Win, iar aceasta este doar una dintre ele. Suntem convinşi că Start-upurile pot contribui la raporturile comerciale dintre România şi Franţa”, a declarat Mihai Zânt, Managing Partner Reviro, coordonator al proiectului Ro-Win.

Pe parcursul celor 6 luni de membership antreprenorii vor putea accesa gratuit o serie de  evenimente CCIFER, precum şi marketplace-ul CCIFER. Ei vor fi listaţi și în anuarul electronic al CCIFER. Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul CCIFER. Pentru a obţine finanţările în valoare totală de până la 1.260.000 de euro puse la dispoziție prin program, aplicanţii trebuie să parcurgă şi un curs online de antreprenoriat, oferit gratuit de Ro-Win. La finalul acestui curs, aplicanţii vor realiza un plan de afaceri. Toti absolvenţii vor putea opta să se înscrie în concursul de proiecte iniţiat de Ro-Win ca parte a programului de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. În urma selecției planurilor de afaceri și a interviurilor 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedent“Peisaje” de Elena Chiru la Galeria „Gheorghe Vadana”
Articolul următorClubul Fotografilor Iaşi serbează ziua iei la Borleşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.