Nemțenii au la dispoziție un call-center instituit la Direcția de Sănătate Publică Neamț pentru informații privind infectarea cu coronavirus.

Numărul de telefon este 021. 414 44 33 și poate fi apelat din orice rețea, de luni până vineri între orele 9-21, iar sâmbăta și duminica între orele 9-17. Cei care au nevoie să știe care sunt simptomele Covid, ce trebuie făcut dacă au fost în contact direct cu un caz confirmat, ce înseamnă izolarea și carantinarea celor pozitiv pot suna la acest număr de telefon.

Call-center pentru Covid la DSP Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Până astăzi, 17 octombrie, DSP Neamț a emis 5.241 decizii de carantinare și 1.482 decizii de prelungire a izolării celor pozitivi. Numărul persoanelor infectate a ajuns la 4.606, de la început și până acum, în județul Neamț. Sunt trei focare de boală active, cu 68 de cadre medicale și funcționari de la Spitalul Municipal de Urgență Roman, 25 de vârstnici și 6 salariați pozitivi de la Centrul social „Pietricica” Piatra-Neamț și cu 81 de bolnavi la Centrul pentru persoane cu handicap din Bozienii de Sus, dintre care 55 sunt beneficiari.

Din spitalele Covid au fost externate 2.875 de persoane, în total.

C.I.

Situația la zi a infectărilor transmisă de DSP Neamț:

dspneamt comunicat de presa 16.10.2020
Articolul precedentCovid-ul impune noi restricții în 17 localități din județul Neamț
Articolul următorLocuri de muncă în instituţii bugetare din Regiunea Nord-Est