0:00

Calendarul corigențelor pentru acest an școlar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCorigențele pentru anul școlar 2023-2024 se vor da, potrivit calendarului stabilit prin ordinul ministrului Educației, în perioada 8-19 iulie, pentru elevii din toate ciclurile începând de la primar la liceal, inclusiv școală postliceală și maiștri.

Elevii din clasa a VIII-a care vor susține și promova examenul de corigență se vor putea înscrie în etapa a II-a a admiterii la liceu, pe locurile rămase libere, în perioada 12-14 august, în care pot fi repartizați și absolvenții de clasa a VIII-a care nu au susținut examenul de evaluare națională, respectiv în a doua etapă de admitere în învățământul profesional și profesional dual, în perioada 2-5 august, potrivit calendarului.

Elevii din clasele terminale de liceu, din învățământul profesional și cei care fac stagii de pregătire practică care au promovat examenul de corigență, în perioada 8-19 iulie, se pot înscrie la examenul de certificare a competențelor profesionale, sesiunea august 2024.

Elevii care nu se vor prezenta în perioada de corigențe sau care nu au promovat acest examen vor fi declarați repetenți, informează Ministerul Educației prin Inspectoratul Școlar al Județului (ISJ) Neamț.

În cazul în care curriculumul parcurs este organizat modular, pentru elevii care nu au promovat modulele, ce se finalizează pe parcursul anului școlar, indiferent de numărul de module nepromovate, se organizează o sesiune specială de examene de corigență, în ultima săptămână de cursuri a anului școlar.

Elevii de la învățământul postliceal, calificarea asistent medical generalist, se pot prezenta la sesiunea de corigențe din perioada 23-29 august.

Toate aceste informații au fost transmise conducerii unităților de învățământ și vor fi afișate public la avizierele școlilor.

Angela Croitoru

Articolul precedentITM Neamț- verificări la comercianții de flori
Articolul următorDescinderi cu „mascați” la Primăria Tarcău
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.