0:00

Calendar pentru admiterea la liceu, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎnscrierea candidaților pentru admiterea în liceele din județul de proveniență se face la școlile gimnaziale pe care aceștia le-au absolvit (inclusiv pentru absolvenții din seriile anterioare). Aceasta se face prin completarea fișelor de înscriere. Secretariatele școlilor completează, până la data de 10 iulie, pe fișele de înscriere: codul acordat unității de învățământ gimnazial, datele personale ale absolvenților de clasa a VIII-a, media de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, notele și media generală obținută la Evaluarea Națională din clasa a VIII-a, media de admitere, prin preluarea acestora din aplicația informatică centralizată.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial este media generală la Evaluarea Națională.

Media generală la evaluarea națională va fi calculată, indiferent dacă una sau mai multe din notele obținute la evaluarea națională sunt inferioare notei cinci, lucru valabil și în cazul mediei de admitere.

Calculul mediei de admitere finale pentru liceele vocaționale se face după o formulă specifică pe care o puteți găsi în broșura admitere liceu 2024 ce poate fi accesată aici.

Ca noutate, media gimnazială va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere.

Calendar admitere

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora se face în perioada 11-12,15-22 iulie 2024, După repartizarea din 24 iulie și după parcurgerea celorlalți pași, depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați se face în intervalul 25-30 iulie 2024.

Atenție! Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită! Numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizarea computerizată a candidatului!

 • 11 – 12, 15 – 19 iulie 2024: Introducerea în baza de date computerizată (în aplicația informatică centralizată) a datelor din fișele de înscriere.
 • 11 – 12, 15 – 19 iulie 2024: Verificarea de către părinți și candidați a corectitudinii datelor din fișa listată de calculator, corectarea eventualelor greșeli în baza de date computerizată și listarea fișelor corectate din calculator, operațiuni ce se vor realiza utilizând aplicația informatică centralizată.
 • 22 iulie 2024: Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere județean/al municipiului București, precum și a listei absolvenților care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operațiunilor specifice în  aplicația informatică centralizată.

Predarea/transmiterea de către comisia din centrul de înscriere a fișelor de  opțiuni  originale la centrul de admitere județean/al municipiului București.

 • 22 iulie 2024: Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere județene la Centrul național de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operațiunilor specifice, în aplicația informatică centralizată.
 • 23 iulie 2024: Verificarea și corectarea eventualelor erori din bazele de date, precum candidați aflați în baza de date pentru admiterea computerizată și care au fost deja admiși la liceele la care se susțin probe de aptitudini etc., de către Comisia națională de admitere și comisiile de admitere județene; transmiterea modificărilor la comisia națională.
 • 23 iulie 2024: Corectarea erorilor și confirmarea încheierii modificărilor în aplicația informatică centralizată.
 • 24 iulie 2024: Repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2024 – 2025.
 • 24 iulie 2024: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal. Afișarea în unitățile de învățământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ.
 • 25 – 30 iulie 2024: Depunerea dosarelor de înscriere la școlile la care candidații au fost repartizați.
 • 30 iulie 2024: Transmiterea de către unitățile de învățământ liceal a situației locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaților admiși în această etapă de admitere.
 • 31 iulie – 2 august 2024: Rezolvarea de către comisia de admitere județeană, a situațiilor speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

Angela Croitoru

Articolul precedentMugur Cozmanciuc, deputat PNL: „Agenda strategică a Uniunii Europene pentru perioada 2024 – 2029 va răspunde provorărilor pe care le întâmpinăm”
Articolul următorCote și plăți la ruletă: ghid complet
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.