reclama autocenter

papagalii fara bilet

Nici bine nu s-o instalat pă fotelul de derector de șpetal că instituția o rămas aseară fără corent. Da` nu așa, ci câteva ceasuri bune că o trebuit să aduce bieții slujbași de acolo, șfeșnice și lumânări de șaptezeci dă wați ca să poate doftorii să lucreze. Când l-o întrebat un nene pă derector dacă-s probleme, i-o răspuns sec, că nu. Acuma, noi știm că o doamnă o adus un prunc pă lume în atmosfera feerică a lumânărilor, adică cam ca pe vremea când corentul era lux și felinarele cu fază lungă erau dotarea majoră a căruțelor. Că or venit oamenii de la ISU cu scule să face curent, e un gest uman și normal, numai că sculele lor nu să potrivește cu consumu` de la șpetal, așa că musai șpetalu` trebe să-și cumpere generator propriu care face un buluc de bani. Adică, dacă e la fel ca și cu tomografu`, se epuizează combustibilii fosili și trece revelionu` 2200 și nici atunci nu-i sigur.

O sursă bărboasă de pe lângă partidoi ne zice că junele șăf de la pesedeu de la noi nu e tocmai bine văzut, mai cu seamă de când s-o dat la tot felu` de moșmande și ziceri dă politică cu șăfu` de la cejeu, dom` Culită (să trăiți !) . Că cică la semnatu` protocolului dintre pesedeu și partidu` din care face parte domnia sa, pixu` rezervat părții pesediste l-o apucat un nene tremis spețial de la București și nu junele șăf de la pesedeu de la noi cum ne așteptam. Acuma, noi am mai zis că pomenitu` june e pe un făraș discret și ce s-o petrecut recent, ori e mâna bărboasă a udemereului ori o rugăminte de pe la noi, ca să-l calmeze pe creștin, că prea o luase fără frâna de mână la vale. De la căldură.

De-o bucată de vreme bântuie o filixeră pren administrațiile de pe la noi, mai cu seamă pe posturile dă vice. Că o fost zaveră cu vicele de la cejeu, cu vicele de la primărie, acuma o început pe la cele comune. Acuma, după cum zice și cumătru` cu perciunii până la glezne (de la secetă), se vede treaba că cei ce se credeau veșnici pă post timp de patru ani, ar cam trebui să-și pună probleme, că partidu` mai are oameni devotați care trebe și ei să mai guste den salariu dă supt premare, că nu poate să-i puie pe toți deodată vice. Așa că, pe rând, ca să fie loc pentru toată lumea. Să videm ce-o să fie când o să se dea ANI lista cu incompatibilitățile gheboase, că mare lucru dacă filoxera asta nu o să muște și din oarece premari.

Articolul precedentEPOCA DE PIATRA NEAMȚ: Misiune îndepărtare cuib de viespi
Articolul următorAccident cu două victime la Podoleni