Calculatoare și imprimante pentru 22 cabinete medicale școlare din Piatra-Neamț, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiMedicina școlară din municipiul Piatra-Neamț s-a modernizat, în sfârșit. 22 de calculatoare și imprimante au ajuns în cabinetele școlare acum, pe final de an.

Asistentele medicale nu vor mai fi nevoite să scrie de mână, activitate care le ocupa o mare parte din timp. „Vorbim de 22 de sisteme de calcul, 5 multifuncționale și 17 imprimante care au fost distribuite cabinetelor medicale școlare. A fost achiziție simplificată, față de valoarea estimată de 55.460 lei, s-a adjudecat oferta de 50.000 lei fără TVA, deci 59.900 lei în total a firmei A&B Computers din Bacău. Finanțarea s-a făcut din bugetul local. Aceste echipamente erau mai mult decât necesare, dacă ne gândim la cât volum de documente medicale și registre sunt de completat într-un cabinet medical școlar”, a declarat Ana Berea, șefa Direcției de Asistență Socială Piatra-Neamț.

Investiția în informatizarea medicinei școlare (foto, sursa DAS Piatra-Neamț) vine acum după cea din cabinetele dentare, de acum 4 ani. Tot cu bani de la bugetul municipiului Piatra-Neamț au fost achiziționate atunci 7 unit-uri în valoare de 149.000 lei.

C.I.

Articolul precedentTânăr rănit după ce s-a răsturnat cu TIR-ul
Articolul următorUn şofer beat a lovit un biciclist băut şi-au plecat împreună