Primăria Piatra Neamț a găsit o soluție optimă de a reduce furturile din cartierul Speranța și de a asigura ordinea și liniștea publică în zonă. Pe lângă echipajele de la Poliția Locală și Poliția Municipiului, în Speranța va activa și o patrulă compusă dintr-un agent de pază și un câine polițist.

Ringo, căci așa se numește patrupedul de rasă ciobănesc german, are 5 ani și aparține firmei de pază privată care a câștigat licitația și a semnat contract cu primăria Piatra Neamț pentru asigurarea pazei în cartierul Speranța, cartier cunoscut pentru furturile și scandalurile care au loc acolo.

Ringo va patrula împreună cu un agent însă va purta botniță și va acționa doar la comandă. Pentru că atât polițiștii de la locală cât și cei de la municipiu au un spațiu special amenajat în cartier, pe post de birou, în vila B12, vis-a-vis de Centrul Social Speranța, Ringo va beneficia în curând de o cușcă special amenajată în fața respectivului spațiu. În momentele când se va odihni, patrupedul va fi hrănit și îngrijit de repezentanții firmei de pază care îl preiau la intrarea în fiecare tură. (I.C.)