pietricica turism

epoca apa serv cub

  •  Compania Judeţeană are un nou CA care urmează să fie validat
  • “S-a ales un nou Consiliu de Administrație, dar nu știu să vă spun exact cine sunt membrii”, a declarat Dan Vasile Constantin, reprezentant împuternicit de Consiliul Județean la Apa Serv

Apa Serv, al cărei acționar majoritar este Consiliul Județean Neamț, are un nou Consiliu de Administrație. Acesta a fost ales în urma Adunării Generale a Acționarilor, din data de 19 mai, însă membrii nu sunt încă cunoscuți din cauză de… ”proceduri”, spun unii, care, întâmplător sau nu, au convocat şedinţa AGA.

”Dan-Vasile Constantin – reprezentant împuternicit de Consiliul Județean să exercite competențele și atribuțiile acționarului Județul Neamț în cadrul Adunării Generale a Acționarilor la Compania Judeteană APA SERV S.A. prin Hotărârea Consiliului Judeţean nr. 18/1.02.2013  –  convoc pentru data de 19.05.2014,  ora 14:00, la sediul societății din Piatra Neamț, str. Lt. Drăghiescu nr. 20, Adunarea Generală a Acționarilor, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

1. Numire administratori în conformitate cu prevederile O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice şi ale art.7, al.3, lit. a) din Actul constitutiv al companiei.

2. Diverse.

Lista cuprinzând informații cu privire la numele, localitatea de domiciliu și calificarea profesională ale persoanelor propuse pentru funcția de administrator se află la dispoziția acționarilor, la sediul societății.

În cazul in care la data de 19.05.2014  Adunarea Generală nu îndeplinește  condițiile de întrunire, ședinta se reprogramează în data de 21.05.2014,  orele 14:00, în același loc, cu aceeași ordine de zi”, se arată în convocarea postată pe site-ul oficial al Companiei Județene Apa Serv Neamț, convocare semnată de consilierul județean Dan Vasile Constantin.

dvc 02

Apa Serv este o societate pe acțiuni, al cărei acționar majoritar este CJ Neamț, cu 78% din acțiuni, municipiul Piatra Neamț, cu 19% din acțiuni și comuna Alexandru cel Bun, cu 3,94% din acțiuni. Și deși ar fi trebuit să știe toată lumea deja cine sunt membrii noului CA, numele sunt încă ținute oarecum la secret: împuternicitul CJ, Dan Vasile Constantin nu ține minte cu exactitate cine a fost selectat în CA , pentru că au fost prea mulți candidați.

”Da, a fost AGA la Apa Serv, s-a ales un nou Consiliu de Administrație, dar nu știu să vă spun exact cine sunt membrii. Au fost foarte multe dosare, peste 30, iar acum cei de la Apa Serv lucrează la documentație. Cred că peste o săptămână lista cu membri CA va fi cunoscută”, a declarat Dan Vasile Constantin.

Aceeași ideea fost vehiculată și de reprezentantul comunei Alexandru cel Bun în AGA Apa Serv.

”Deocamdată, cei 7 membri ai Consiliului de Administrație, de fapt întregul Consiliu de Administrație, trebuie, conform legii să fie validat, de Tribunalul Neamț. Abia după aceea se poate spune cu exactitate din cine este compus Consiliul de Administrație și cine va fi președintele CA Apa Serv”, a declarat şi Sorin Lupu, membru al Consiliului Local Alexandru cel Bun.

Directorul general al Apa Serv nu a putut fi contactat pentru a oferi mai multe amănunte cu privire la noul CA al societății furnizoare de apă și canalizare, deși, după câte se pare, Cătălin Dughir, împreună cu Maria Elena Grădinaru, director financiar al Apa Serv, sunt doi dintre membrii noului CA Apa Serv. (I. CĂLIN)