0:00

Burse de merit mai mari și pentru mai mulți elevi, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNoua Lege a educației prevedea, printre altele, și majorarea cuantumului burselor de merit: de la 200 de lei/lună la 450 de lei/lună, de la 1 ianuarie 2024.

În județul Neamț, în luna ianuarie a acestui an, 12.726 de elevi au primit burse de merit ale căror cuantum totalizează 4.479.552 lei, conform informațiilor furnizate de IȘJ Neamț.

Numărul beneficiarilor a crescut prin includerea în rândul acestora a elevilor din clasele a V-a, care anterior nu erau eligibili, în ciclul primar ei primind calificative și nu note.

Bursele de merit care se acordă primilor 30% dintre elevii fiecărei clase, în ordinea descrescătoare a mediilor anuale/a mediilor de admitere și vizează „stimularea învățării individuale, încurajarea unei competiții constructive în fiecare clasă de gimnaziu și liceu din România, reducerea disparităților  sociale, precum și îmbunătățirea mediei naționale a rezultatelor obținute de elevi”, potrivit legii.

În anul școlar 2022 – 2023 au fost acordate peste 260.500 de burse de merit la nivel național.

Angela Croitoru

Articolul precedentTânăr în vârstă de 26 de ani dispărut din localitatea Poiana Teiului
Articolul următor„Piatra pe bicicletă”, în consultare publică
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.