Un șpionete negru-n ceru gurii de la o seamă de bucate dintr-o locantă cu nume la fel de negru, ne zice că are impresia mutării șădințelor de la cejeu la o masă de acolo. Că cică joi mai pe după amiezi, trei șăfi de la tot atâtea partide care conduc județu în alianție s-o adunat la o masă, tot  neagră, să se discute pă ei cum e treaba cu bugetu` pe anu` ăsta. Acuma, nu știm dacă anu ăsta o să fie la fel de negru, că nu suntem cumătri cu mama Omida, dar sobiectu` pare că o fost cele douăjde proțente pe care cejeul le împarte după cum vrea mușchiu` și care ar prinde bine la jeburile a o seamă de cleienți, că mai vine o campanie electorală, se mai astupă gropi vechi și se face altele noi, bașca e lipsă mare de ficat de gâscă.

 Este o modă prin șăfimea de la noi că dacă se bășică unii și-i dau pe goarnă la gazete cu fel de fel de moșmande, se îmbolnăvesc cu tot cu concediu medical ori se fac fleașcă de oboseală și își iau conced de hodină departe de reportofoane. Păi nu mai departe, un nene admenistrator de piață, când o văzut ce scrie la gazetă despre celelante colege den urbe, s-o simțit brusc sfârșit de efort și o căzut într-un concediu de vreo două zile, taman când era rându` parohiei lui la luat în observații. Acuma, colegii ne-o zis că anu ăsta are vreo trei sute de zile rămase și musai că o să trebuiască să zice din care conced și-o luat astea două zile, de anu` ăsta sau din celălant care s-o dus? Căt despre piață, ea oricum vorbește singură de ce-o doare.  Harașo?

 Dom` președinte de la cejeu (să trăiți!) și-o mai adăugat la echipă încă un conselier dă imagine care este, bașca și purtător de vorbe, pentru că dimensiunea foncției impunea acest lucru (zicem noi). Ce nu pricepem este de ce i-o pus pe amândoi în același berou, ca să beie aceeași cafea, să împartă aceiași covrigi și să să-și bată capu` cu aceleași treburi. Acuma nu știm dacă dom` Culiță o vrut să-i aducă un concurent celui prezent pă post, dar în virtutea metehnelor românești, unu o să fie șăf și celălant suptaltern, bașca că dacă lasă trebile de la unu la altu, dom` prezident o să se trezească cu imaginea goală în văzu lumii. Dar ne gândim că sus pomenitul președinte o gândit strategic și unu din ei o să fie cu o parte a presei iar celălant cu ce mai râmâne, ori o să aducă cafeli și ape. Așa da PiaR, frate!

Articolul precedentSurorile Perie se pregătesc acasă
Articolul următorKoller, investitor surpriză în fotbalul din Neamţ