iarna grea35 localități sunt afectate total sau parțial de alimentarea cu energie electrică din cauza avariilor produse la rețelele de distribuție în urma condițiilor meteo nefavorabile, a declarat duminică (11 octombrie) seara prefectul de Suceava, Constantin Harasim, citat de Agerpres.

Este vorba de localitățile Crucea, Broșteni, Fundu Moldovei, Pojorâta, Câmpulung Moldovenesc, Vama, Frasin, Brodina, Frumosu, Moldovița, Vatra Moldoviței, Iacobeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Frasin, Mănăstirea Humorului, Bădeuți, Volovăț, Horodnic, Rădăuți, Grămești, Siret, Zamostea, Cajvana, Todirești, Brodina, Izvoarele Sucevei, Straja, Ulma,Vicovu de Sus, Botoșana, Pârtești de Jos, Cacica, Cajvana, Solca, Arbore. Dintre acestea, 32 localități sunt nealimentate total cu energie electrică.

Sunt 15 linii electrice total nealimentate, cinci linii parțial alimentate și 428 posturi de transformare nealimentate. Echipele E.ON se află în teren pentru a remedia problemele.

În prezent, în județ s-a depus strat de zăpadă pe carosabil, în special în zona de munte a județului. Circulația se desfășoară cu dificultate, ceea ce a impus restricții de circulație, începând cu ora 16,30 pe DN 17A, sectorul Câmpulung Moldovenesc – Marginea, pentru autovehiculele cu o masă mai mare de 7,5 tone.

Traficul rutier este monitorizat de echipaje de poliție.

Având în vedere condițiile meteorologice se impune ca circulația să se desfășoare doar dacă este strict necesară și, totodată, să fie adaptată viteza la condițiile de drum, iar mașinile să fie dotate cu anvelope de iarnă.

Secțiile de drumuri naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc intervin pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil care în prezent măsoară între 0 – 3 cm.

Călătorii din trenul personal Suceava – Cacica au fost preluați de microbuze și duși acasă, după ce trenul a fost oprit duminică (11 octombrie) după-amiază în stația Todirești, a anunțat președintele Consiliului Județean (CJ) Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, citat de Agerpres.

Trenul a fost oprit în stație după ce linia electrică a fost avariată din cauza căderii unor arbori și crengi care au cedat zăpezii abundente.

Totodată, Nechifor a mai spus că o altă problemă a fost sesizată la trenul Ilva Mică – Suceava care a fost oprit după ce, probabil, au căzut arbori pe rețeaua electrică, între localitățile Grădinița și Larion. Potrivit lui Nechifor, în cursul acestei seri linia ferată dintre Ardeal și Suceava va fi funcțională. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIonel ARSENE, președinte PSD Neamț: „După votul de astăzi, PSD va fi întărit”
Articolul următorNici lumânările nu l-au scăpat de dosar penal!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.