UPDATE: Avocatul Marius Striblea a declarat miercuri, 18 februarie, că a cerut membrilor Comisiei juridice de la Camera Deputaților să încuviințeze cererea de urmărire penală față de Elena Udrea și să o respingă pe cea privind arestul preventiv, informează Agerpres.
„Față de cererea Parchetului de încuviințare a începerii urmăririi penale față de doamna Udrea, prin vocea mea, clienta Elena Udrea a cerut comisiei să încuviințeze începerea urmăririi penale fiindcă nu are nimic de ascuns, fiindcă vrea să aibă același regim ca oricare cetățean al României și pentru că anchetele justiției trebuie să se desfășoare fără niciun fel de impediment. Cu privire la al doilea punct, cel al încuviințării arestării preventive evident că ne-am opus. Am explicat comisiei că nu este, după experimentul pe care l-am făcut săptămâna trecută, să repetăm așa ceva. Am explicat că în dosarul Microsoft față doamna Udrea au fost formulate două cereri de arestare preventivă, una de presupusă încălcare a controlului judiciar alta pentru fondul cauzei, ambele au fost respinse. Am prezentat comisiei minuta încheierii de ieri unde judecătorii spun că admit contestația Elenei Udrea și resping propunerea de arestare preventivă a Pachetului”, a spus Striblea la Palatul Parlamentului.
Striblea a adăugat că nu este cazul să fie făcute „experimente pe pielea unui cetățean român, pe pielea unui om care nu are nicio vină că îl cheamă Elena Udrea”.
„Nu este cazul ca cei din comisia juridică să încuviințeze încă o dată acest arest preventiv pentru că este de presupus că procurorii au început cu dosarul în care aveau probe solide, sau din perspectiva lor aveau cele mai solide probe despre care am afirmat mereu că nu există, prin urmare am afirmat tot timpul că tot ce s-a întâmplat ulterior dosarului Microsoft înseamnă o căutare disperată de alte probe și alte capete de acuzare tocmai pentru a ține un om cum este Elena Udrea incontinuu într-un bombardament de acuzații”, a menționat avocatul.
ŞTIRE INIŢIALĂ: Comisia juridică a Camerei Deputaților a aprobat miercuri, 18 februarie, cele două cereri pe numele Elenei Udrea de urmărire penală și arestare preventivă pentru săvârșirea de noi infracțiuni în dosarul Gala Bute, a anunțat președintele comisiei, Bogdan Ciucă, citat de Agerpres. „În cazul cererii pentru începerea urmăririi penale, au fost prezenți 25 de deputați, au fost 23 de voturi pentru și două abțineri. Pentru cererea privind arestarea doamnei Elena Udrea au fost tot 25 de deputați prezenți, 16 au votat pentru, 3 s-au abținut, 4 au votat împotrivă și au fost și două voturi anulate, practic au fost două voturi neutilizate, nu a încercuit niciuna dintre variante”, a spus Ciucă, la finalul ședinței Comisiei juridice.
La ședința comisiei, nu a fost prezentă Elena Udrea, în schimb a fost avocatul acesteia, Marius Striblea.