masini brantner

Mai multe asociații de proprietari din Piatra Neamț au sesizat că Brantner Servicii Ecologice Piatra Neamț le-a chemat în instanță pentru neplata colectării deșeurilor. Acestea consideră că nu sunt vinovate pentru că nu au personalitate juridică, și sunt administrate de Locativ Serv Piatra Neamț.

Brantner Piatra Neamț a chemat în instanță mai multe asociații de locatari și proprietari administrate de SC Locativ Serv Piatra Neamț pentru debite ce se ridică la aproape două milioane de lei. Fiecare dintre cele două societăți, ambele de utilitate publică, pentru că una gestionează deșeurile din oraș, iar cealaltă administrează câteva mii de apartamente din fondul locativ al Primăriei și nu numai, vin cu argumente pentru a se apăra. Cert este un singur lucru: deși încă nu s-a fixat niciun termen de judecată, ambele societăți se află în faza de notificări.

”Da, am acționat în judecată asociații care aveau debite restante în luna iulie 2013, acestea au fost date în judecată pentru neplata facturilor. Este adevărat că o parte din ele au plătit, și atunci am stins litigiul. Pentru restul, i-am chemat în instanță împreună cu Locativ Serv, pentru că Locativ Serv administrează respectivele asociații, este societatea care este ordonator de credite. Noi am acționat în instanță nu numai asociații de proprietari și locatari, ci și agenți economici și pe toată lumea care avea debite către SC Brantner”, a explicat Ionel Ploaie, director Brantner Piatra Neamț.

Locativ Serv: „Am invocat lipsa calității procesuale”

La rândul lor, cei de la Locativ Serv spun că nu au vreun contract direct cu Brantner.

”Într-adevăr, firma Brantner a acționat în judecată 34 de asociații pentru debite la colectarea deșeurilor. O parte dintre aceste asociații sunt administrate de Locativ Serv Piatra Neamț, însă contractele sunt încheiate direct de asociații și Brantner. Nu există vreun contract încheiat între Locativ Serv și Brantner. Ne-au chemat în instanță însă noi am invocat lipsa calității procesuale. Locativ Servul strânge banii pentru chirii, utilități, deșeuri și tranferă banii respectivi firmelor care gestionează respectivele servicii, inclusiv către Brantner. Valorile pentru care am fost chemați în judecată atât noi cât și asociațiile se încadrează între 3.000 de lei și 14.000 de lei. Azi am semnat mai multe întâmpinări, ne aflăm la faza de notificări cu SC Brantner”, a declarat Gheorghe Căescu, director Locativ Serv Piatra Neamț.

Irina CĂLIN