pietricica turism

Jucătoarele de la HCM Roman au revenit la antrenamente săptămâna trecută. În prima parte a lunii mai, va începe faza play-off a Ligii Naționale Feminine la handbal, cea în care HCM va întâlni Dunărea Brăila, după sistemul ”cel mai bun din trei jocuri”, primul dintre ele fiind programat, în deplasare, pe data de 7 mai. Până atunci, vor avea loc şi meciurile din Cupa României, competiţie programată a se desfăşura în perioada 23-27 aprilie în sistem eliminatoriu şi la care vor participa, pe lângă cele 12 echipe din Liga Naţională, alte 4 formaţii din Divizia A. Deocamdată, s-au înscris și vor juca: SCM Târgu Mureş, CSM Bistriţa, CSU Știinţa Bucureşti. Sorții au decis în optimile de finală, același adversar pentru romașcance: Dunărea Brăila.

Program cu două antrenamente pe zi

Antrenorul second al romașcancelor Viorel Lazăr a creionat un program de pregătire în absența principalului Florentin Pera, ce s-a aflat cu Gheorghe Tadici pe banca tehnică a echipei naționale feminine a României, pentru ”dubla” cu Germania.

Viorel Lazar - antrenor secund al HCM Roman

“Cu excepţia a 4 jucătoare, toate celelalte componente ale lotului au reluat antrenamentele în ritm normal pentru această perioadă. Daniela Băbeanu este plecată la lotul naţional şi n-a avut prea mult timp liber de la încheierea returului. Trei jucătoare se confruntă cu probleme de sănătate cauzate de accidentări. Este vorba de Diana Druţu, Gabriela Mihalschi, nerefăcută încă după operaţie, respectiv Radina Krumova. În această săptămână, vor fi câte două şedinţe de pregătire pe zi, dimineaţa pe stadion, la alergare, pregătire fizică, iar după-amiaza în sală, antrenamente specifice jocului de handbal. Fetele au un tonus bun, dorinţă de lucru. S-au implicat bine la efort încă de la primul antrenament, cu gândul la finalul sezonului şi la o medalie. Ar fi păcat să fi muncit un an şi tocmai la sfârşit să nu se bucure de roadele aşteptate ale muncii. Săptămâna aceasta vom face antrenamente mai mult în sală, iar după aceea vom trece şi la jocuri de verificare. Vom începe mai uşor, cu echipe din liga secundă. Am luat deja legătura cu formaţiile din Bacău şi Buzău. Apoi, vom încerca să jucăm şi cu echipe mai puternice, din Liga Naţională, în funcţie de programul pe care îl vor avea”, a precizat Viorel Lazăr.

Dana Babeanu - Foto Romeo Petcu

Băbeanu, pe locul 3 în ierarhia golgeterilor

Conform statisticii întocmite de Federaţia Română de Handbal, interul Daniela Băbeanu a ocupat locul al treilea în clasamentul celor mai bune marcatoare din prima ligă a României, la sfârşitul returului. Băbeanu a fost înregistrată cu 151 de goluri, fiind devansată de Luca (HCM Rm. Vâlcea) – 158 goluri, respectiv Cartaş (CSM Cetate Deva) – 155 goluri. Pe poziţiile următoare s-au situat: Senocico (U Cluj) – 150, Glibko (CSM Bucureşti) – 144, Sheiko (U Constanţa) – 139, Tiron (U Constanţa) – 132, Constantinescu (HC Zalău) – 129, Brădeanu (Corona Braşov) – 127, Chintoan (U Cluj) – 122. După cum se vede, HCM Baia Mare, echipa de pe primul loc, n-are nicio reprezentantă între primele 10 marcatoare ale României, în vreme ce HCM Râmnicu Vâlcea, ultima clasată, are golgetera.

Romanul poate accede în finala Cupei

Privind spre programul Cupei României la handbal feminin se poate spune că HCM Roman este favorită sa joace finala competiției din acest an. Nemțencele sunt, la momentul actual, cea mai bine cotată echipă din Liga Națională în jumătatea de tablou a întrecerii. Numai că tocmai primul meci se anunță a fi cel mai greu. Iar sorţii au vrut să iasă în calea trupei antrenate de Florentin Pera și Viorel Lazăr un nume de care depind multe pentru HCM Roman în sezonul actual: Dunărea Brăila. Meciul din Cupa României este programat pe 23 aprilie și va fi urmat de jocurile, împotriva aceleiași formații, din play-off-ul campionatului. Dacă trece de Brăila, HCM Roman va juca în sferturile de finală cu Știința București sau Cetate Deva. Dacă va ajunge în semifinalele Cupei, atunci HCM Roman poate da peste Craiova, U Cluj sau Neptun Constanța. Pe celălalt loc din finală se bat Zalăul, HCM Baia Mare, Brașovul și CSM București, echipa care a făcut în această primăvară investiții mari în echipă.

Cristi SOROCEANU

Tabloul Cupei României

Optimi (23.04.2014)
Meciul 1: HC Zalău – STĂ
Meciul 2: HCM Baia Mare – HCM Râmnicu Vâlcea
Meciul 3: Mureșul Tg. Mureș – CSM Ploiești
Meciul 4: CSM București – Corona Brașov
Meciul 5: HCM Roman – HC Dunărea Brăila
Meciul 6: Știința București – CSM Cetate Deva
Meciul 7: SCM Craiova STĂ
Meciul 8: Jolidon Cluj – Neptun Constanța

Sferturi (24.04.2014)
Sfert 1: HC Zalău – Învingătoare Meci 2
Sfert 2: Învingătoare Meci 3 – Învingătoare Meci 4
Sfert 3: Învingătoare Meci 5 – Învingătoare Meci 6
Sfert 4: SCM Craiova – Învingătoare meci 8

Semifinale (26.04.2014)
SM1: Învingătoare Sfert 1 – Învingătoare Sfert 2
SM2: Învingătoare Sfert 3 – Învingătoare Sfert 4

FINALA (27.04.2014)
Învingătoare SM1 – Învingătoare SM2