0:00

Un bărbat de 54 de ani, din Bozieni, a fost pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic și a rămas fără un mistreț pe care tocmai îl ucisese. Totul după ce pe 15 februarie 2023 a fost prins la o vânătoare neautorizată de oamenii legii de la Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase al IPJ Neamț.

Braconier prins la vânătoare de mistreți, ZCH NEWS - sursa ta de informații“Polițiștii au depistat pe raza fondului cinegetic Bozieni, un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate, ce ar fi avut asupra sa o armă de vânătoare, mai multe cartușe și o frânghie cu laț la un capăt. Totodată, a fost identificat  un exemplar de mistreț, ce prezenta două plăgi prin împușcare la nivelul capului“, a anunțat Poliția Neamț.

Verificările au stabilit că bărbatul este deținător legal de arme și muniții, dar nu avea autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii. În aceste condiții a fost deschis dosar penal și s-a dispus ridicarea în vederea continuării cercetărilor a armei de vânătoare, 63 de cartușe, frânghia, dar și mistrețul. Leșul a fost trimis la un laborator autorizat pentru efectuarea unei constatări sanitar-veterinare, urmând ca ce rămâne în urma analizelor de laborator să fie incinerat. (G.S.)

Articolul precedentColectare de ajutoare pentru Turcia şi Siria la Piatra-Neamţ
Articolul următorȘtire actualizată. Mega dosar de corupție, descinderi în Neamț
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.