Sâmbătă, 12 iunie, polițiștii au prins, în flagrant delict, un bărbat de 54 de ani, din județul Harghita, care bracona, cu o ambarcațiune de agrement, folosind o plasă de tip monofilament, pe lacul Izvorul Muntelui.

Ambarcațiunea și alte bunuri folosite în cadrul infracțiunii, în valoare de aproximativ 9.000 de lei, au fost confiscate.

Polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea de plase monofilament, conform prevederilor O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura. În acțiune au fost angrenați și reprezentați ai Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Neamț.

În perioada 12-13 iunie, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Neamț împreună cu cei din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Iași, au desfășurat o acțiune cu efective mărite în zona lacului de acumulare Izvorul Muntelui, pe raza localităţii Hangu, pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol. Au fost verificate 8 ambarcațiuni și au fost legitimate peste 60 de persoane.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 16 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura, în valoare totală de 1.200 de lei.

Astfel de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol se vor desfăşura şi în perioada următoare.

Angela Croitoru

Articolul precedentMaşină incendiată de la un scurt circuit, în Dărmăneşti
Articolul următorPrinşi de poliţişti după ce i-au furat telefonul unei bătrâne
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.