Constantin Dumitrașcu, de 36 de ani, din Tarcău, a fost încătușat de polițiști vineri, 22 martie, și condus la penitenciar. El are de executat o pedeapsă de 4 ani și jumătate de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și trafic de substanțe toxice. Sentința a rămas definitivă în 22 martie, la Curtea de Apel Bacău, care i-a respins apelul.

Braconier din Tarcău, încătușat și condus la penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiBărbatul a mai fost condamnat pentru braconaj, în vara anului 2018. Sentința de acum este legată de o acțiune a Poliției Neamț, din luna octombrie 2015. Polițiștii au descins, atunci, la locuința lui și i-au făcut percheziție, fiind confiscate: o armă militară de foc, de construcţie industrială, marca „Mosin&Nagant” de calibru7,62 x 54R, produsă în fosta U.R.S.S. în perioada 1893-1929, în stare de funcţionare, cu inscripţii slave, având seriile 23518, 104443, 69458, cu pat din lemn confecţionat artizanal; 87 cartuşe cu glonţ de calibru 30-06 (7,62 x 63 mm), calibru 222 REM (5,6 x 34 mm), calibru 5,6 x 24 mm, calibru 8 x 57R şi calibru 7 x 57R; 27 cartuşe de vânătoare de calibru 12 şi 10 cartuşe de vânătoare de calibru 16, bile de plumb de diverse mărimi, în greutate totală de 10,5 kg; capse de iniţiere pentru cartuşe de vânătoare de calibru 12/16, 32 tuburi cartuş ce provin de la tuburi cartuşe cu glonţ de diferite mărci şi calibre, 96 tuburi cartuş de vânătoare de calibru 12 de diferite mărci, un tub cartuş cu glonţinscripţionat „DM/43”; dispozitive metalice confecţionate industrial sau artizanal, de diferite dimensiuni, destinate asamblării şi sertizării capetelor cartuşelor de vânătoare calibru 12,16, 20; un număr de 23 bure cu păhărel din material plastic – confecţionat artizanal – destinat cartuşelor de vânătoare; 5 saboţi din material plastic pe care se aflau montate câte un proiectil tip breneke din plumb turnat; 9 bure – confecţionate în serie din pâslă de forma unor dopuri; 15 rondele din carton – materiale folosite la confecţionareamuniţiei; dispozitiv optic de ochire tip laser, confecţionat artizanal – cu rază laser de culoare, ce poate fi montat pe şinele sau înălţătoarele armelor de tip aer soft, de vânătoare sau militare; 230 grame materii explozive – pulbere neagră, din care 200 grame pulbere explozivă fără fum şi 30 grame pulbere explozivă cu fum, în stare de folosinţă, acetoarsenit de cupru II, stricnină şi mercur. Toate aceste arme și substanțe sunt păstrate în custodia Poliției Neamț.

Braconier din Tarcău, încătușat și condus la penitenciar, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn celălalt dosar, în care a fost condamnat anul trecut la un an și 4 luni de închisoare cu suspendare pe 3 ani, Constantin Dumitrașcu a fost acuzat, în plus față de acum, de braconaj la lumina farurilor mașinii și de uz de armă letală fără drept. Sentința de anul trecut i-a fost adăugată la cea rămasă acum definitivă, de 3 ani și două luni. (C.I.)

Articolul precedentFOTO&VIDEO L3 CSM Ceahlăul Piatra Neamţ-Ştiinţa Miroslava 3-1 (1-0)
Articolul următorUn nemțean care a ucis în Italia ar putea fi adus într-o închisoare românească
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.