ACTUALIZARE: Percheziţii DNA în Suceava şi Botoşani! Ucrainean acuzat că mituia poliţişti de frontieră!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE: Perchezițiile efectuate marți (21 aprilie) de procurorii DNA în județele Suceava și Botoșani vizează o grupare specializată în trafic de țigări provenite din Ucraina, potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres. Gruparea este coordonată de Vitaliy Ivan Nymyzhan, care are dublă cetățenie, ucraineană și română. Acesta este suspectat că ar fi oferit în repetate rânduri mită pentru a i se permite să introducă în țară țigări de contrabandă provenite din Ucraina. Conform acelorași surse, între anii 2008 și 2013, Nymyzhan ar fi plătit lunar sume de până la 2.000 de euro ca taxă de protecție. Vitaliy Ivan Nymyzhan ar fi dat din nou o mită de 2.000 de euro în luna martie a acestui an, pentru a i se facilita introducerea în țară a 19 baxuri de țigări din Ucraina, ascunse în mai multe compartimente ale unui autovehicul special adaptat. Țigările de contrabandă ar fi fost ulterior depozitate într-o clădire din orașul Siret.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada 2013-2015. În cursul zilei de 21 aprilie, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în județele Suceava și Botoșani, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale”, se arată într-un comunicat al DNA transmis AGERPRES.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Procurorii DNA au efectuat, marți, percheziții în 15 locații situate în județele Suceava și Botoșani, într-un dosar ce vizează suspiciuni de corupție și contrabandă, se precizează într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

„Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și contrabandă, comise în perioada 2013-2015. În cursul zilei de 21 aprilie 2015, ca urmare a obținerii autorizațiilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 15 locații situate în județele Suceava și Botoșani, reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei București.Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când  /împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se precizează în comunicatul Biroului de informare şi relaţii publice al DNA Suceava. (ZCH NEWS)

Articolul precedentSUCEAVA: Ţigări de 23.000 lei capturate de poliţişti
Articolul următorNEAMŢ: 158 de copii abuzați în primele 3 luni ale anului
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.