sed cl botosani 15.01.15Manifestările de la Primăria Botoşani au debutat cu o ședință extraordinară de Consiliu Local în care un proiect de hotărâre s-a referit la aprobarea premiului național de poezie ”Mihai Eminescu„. Au fost în sală foarte mulți poeți, dar și parlamentari PSD, printre care Doina Federovici sau Tamara Ciofu. A fost, de asemenea, prezent și prefectul Costică Macaleți.

Ședința extraordinară de Consiliu Local prin care s-a votat proiectul de hotărâre privind aprobarea premiului național de poezie “Mihai Eminescu” nu a decurs și fără o serie de ghionturi politice. Iar cel care le-a lansat a fost consilierul local Eugen Țurcanu, care a criticat introducerea unui al doilea proiect de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței și care l-a făcut pe primar incompetent în fața audienței prezentă: oameni de cultură, consilieri locali,directori de instituții, parlamentari.

“Suntem aici pentru poetul Mihai Eminescu și nu cred că era cazul să propunem tema pentru un proiect de hotărâre prin care dl. primar încearcă să ne arate incompetența și neputința acestui proiect de hotărâre. Propun să rămână doar un singur proiect de hotărâre pe ordinea de zi”, a spus Eugen Țurcanu în ședința extraordinară de Consiliu Local.

S-a supus la vot ordinea de zi care a fost aprobată în forma propusă de primarul Ovidiu Portariuc. În continuare, ședința a decurs fără incidente. Toți cei prezenți urmau să coboare în fața Primăriei pentru a depune jerbe de flori la statuia poetului nepereche.