0:00

Modernizarea sistemului de termoficare botoşănean este motivul unui scandal, dezvăluie Monitorul de Botoşani.

BOTOŞANI: Scandal de la termie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Ion Diaconu, directorul tehnic al Modern Calor, îl acuză pe primarul Ovidiu Portariuc că ar fi blocat din luna decembrie 2014 un proiect cu finanţare europeană în valoare de 12 milioane de euro, care ar permite racordarea unor mari agenţi economici la sistemul centralizat. El susţine că primarul vrea să bage partea de cofinanţare la acest proiect „în panseluţe, pentru că vin alegerile şi nu are ce arăta oamenilor”.

 

În replică, Ovidiu Portariuc susţine că nu este vorba despre blocarea niciunui proiect, ci de faptul că municipalitatea nu dispune de resurse financiare pentru acest nou proiect.

BOTOŞANI: Scandal de la termie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

„Partea de cofinanţare a municipalităţii la acest proiect este de trei milioane de euro. Resursele financiare nu ne permit nici acoperirea contractelor pe care le avem în derulare, deci nu putem discuta de alt proiect”, a spus Ovidiu Portariuc.

Edilul a adăugat că municipalitatea nu poate finanţa realizarea de module termice pentru agenţii economici. Acest lucru putea fi făcut pe cheltuiala Modern Calor, însă operatorul a anunţat că nu are resurse financiare. Dincolo de acest scandal, la această oră nu se ştie dacă corecţia financiară de 160 de miliarde de lei vechi aplicată proiectului de modernizare a sistemului de termoficare va fi acoperită de la bugetul de stat sau va rămâne în sarcina municipalităţii.

Articolul precedentSE SCUMPEŞTE GAZUL METAN? AFLĂM MÂINE!
Articolul următorBACĂU: Autoturism în flăcări la Oneşti
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.