pietricica turism

diicot botosaniProcurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, Botoşani si IPJ Buzău – Serviciul Acţiuni Speciale au efectuat, ieri, 27 ianuarie, şapte percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, a municipiilor Bucureşti şi Botoşani, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări infracţionale formată din patru persoane, specializată în comiterea de infracţiuni de proxenetism şi trafic de persoane.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai-septembrie 2014 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale au recrutat mai multe persoane de sex feminin în scopul practicării prostituţiei pe teritoriul Marii Britanii”, se menţionează într-un comunicat de presă emis de DIICOT.

Potrivit aceloraşi surse, victimelor li se promiteau locuri de muncă în cluburi de agrement din Marea Britanie, cu posibilitatea recrutării de clienţi pe site-urile de adulţi sau erau atrase prin metoda cunoscută sub denumirea de „lover boy”.

„Din activitatea de prostituţie a victimelor, membrii grupării au obţinute sume de bani de peste 65.000 lire sterline”, se mai precizează în comunicat.

Suspecţii au fost conduşi pentru audieri la sediul DIICOT Buzău, urmând ca la finalizarea acestei activităţi să se propună măsurile legale care se impun.

FOTO: sediul DIICOT Botoşani