0:00

BOTOŞANI: O horă cât 1.000 de inimi la Colegiul “Eminescu”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAstăzi, 24 IANUARIE, a fost o dimineață plină de-o emoție deosebită la Colegiul Național “Mihai Eminescu” unde sute și sute de elevi, din toate ciclurile și-au dat mâna. S-au unit voluntar, fără a fi siliți de profesori. S-au unit în horă, s-au unit pentru a transmite un mesaj, atât de frumos. Au umplut în valuri terenul de sport al unității de învățământ. Șirurile de elevi care se țineau râzând de mână au fost rupte în trei și cădeau în valuri din tot atâtea părți. Se uneau pe terenul de sport unde epicentru era simbolul național în trei culori, ținut cu respect de patru elevi, doi băieți și două fete. Printre ei Eduard Mititelu, lider al tinerilor din România și Ștefan Bălăucă, remarcat prin rezultate excepționale la învățătură. Doi copii care ne fac inimile să tresalte de mândrie. Întreaga imagine cuprinsă cu privirea reprezenta practic ziua de mâine, viitorul. Noua generație nepătată și inocentă în gândire, speranța celor aflați la apus. Copii uniți de Hora Unirii.

”Această manifestare am organizat-o cu gândul de a sărbători Ziua Unirii, ziua de 24 ianuarie și am mai vrut să mediatizăm faptul că patriotismul încă este în tinerii de astăzi și deși a fost o activitate voluntară, adică fiecare clasă a fost întrebată dacă vrea sau nu să participe, toată lumea s-a implicat și a fost un număr foarte, foarte mare de elevi”, a spus după eveniment Ioana Huzum, președintele Consiliului Școlar al Elevilor din Colegiul Mihai Eminescu.

Emoționat a fost și mesajul transmis de unul dintre cei care-i ghidează pe elevi pe drumul cunoașterii și care a oferit astfel o serie de răspunsuri la unele întrebări pe care mulți nu și le mai puneau de-o vreme. Iubim România? De ce?

”Pentru noua generație sunt foarte importante. Copiii aceștia trebuie să știe că sunt români, trebuie să respecte România și trebuie să respecte neamul din care provin. Nu vrem mereu să spunem românii….românii sunt oameni foarte buni, de asta suntem căutați peste hotare. Suntem cei mai buni oameni și ar trebui să ne unim, să fim buni la noi în țară. Acest mesaj vrem să transmitem copiilor, să fim buni, aici. De asta ne caută toată lumea, pentru că suntem cei mai buni”, a spus Cristina Bălăucă, coordonator educativ CNME.

Articolul precedentBOTOŞANI: Bătaie pe parcările de lux
Articolul următorSUCEAVA: Telefon furat găsit în… Danemarca
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.