reclama autocenter

valeriu iftimeBanii din drepturile de televizări, care ar trebui să intre în conturile Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) în aceste zile, sunt vitali pentru majoritatea echipelor din Liga I, care se confruntă cu mari probleme. Valeriu Iftime (foto), finanţatorul FC Botoşani, susţine că fără aceşti bani mai multe echipe vor dispărea.

“Dacă nu vor intra banii de la televiziune vom închide, pentru că nu mai sunt dispus şi nici nu mai am milioane de euro pe care să le dau la fotbal. Asta e. Fără bani de la autorităţile locale şi de la televiziuni nu se poate”, a declarat Valeriu Iftime.

Acesta susţine că nicio clasare pe un loc de cupă europeană nu l-ar determina să se răzgândească, deoarece ştie că trebuie să se întindă cât îl ţine plapuma.

“Păi ce să facem? Să mergem în slip în faţa unui uragan? Să fim serioşi, eu ştiu când trebuie să mă opresc. Nu sunt dependent de fotbal şi nici de adrenalină, aşa că fără banii de la televiziuni nu vom continua”, a mai afirmat finanţatorul FC Botoşani, care a subliniat, totuşi, că situaţia financiară a echipei nu este mai rea decât în anii precedenţi.

Despre situaţia gravă din Liga I a vorbit zilele trecute şi Viorel Duru, directorul Administraţiei de Licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF).

“Toate cluburile sunt în stare de faliment nedeclarat. La ce să sperăm în condiţiile astea?”, a afirmat recent Duru. La ora actuală, în Liga I sunt patru cluburi în insolvenţă: Rapid, U Cluj, Dinamo şi Oţelul Galaţi. Alături de acestea sunt alte câteva cluburi care au mari probleme financiare, precum CFR Cluj sau FC Braşov.

Articolul precedentBOTOȘANI: “SMURD-ul e ăl mai tare?”
Articolul următorNEAMŢ: Ghici pe cine a îmbrâncit Valică Ouatu!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.