ACTUALIZARE BOTOŞANI: Flutur (PNL) e primar * PSD, majoritar în CL şi CJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE 2: PSD a câştigat alegerile pentru Consiliul Judeţean, potrivit rezultatelor parţiale furnizate luni (6 iunie) la amiază de Biroul Electoral Judeţean.

În urma centralizării datelor din 44 din cele 78 de circumscripţii electorale, PSD a obţinut 33.280 de voturi, adică 47,25% din totalul celor 74.253 de voturi exprimate la alegerile de duminică.

Pe poziţia a doua se află PNL cu 26.144 voturi obţinute, ceea ce înseamnă 37,11%.

PMP se află pe locul al treilea cu 3,38%, ceea ce presupune că nu va accede în Consiliul Judeţean. ALDE şi UNPR nu ating pragul electoral, aceste formaţiuni având 3,41% şi, respectiv, 3,05% din voturi. (AGERPRES)

******

ACTUALIZARE BOTOŞANI: Flutur (PNL) e primar * PSD, majoritar în CL şi CJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiACTUALIZARE1 : PSD a obţinut majoritatea în Consiliul Local al municipiului Botoşani, în ciuda înfrângerii candidatului propriu, Ovidiu Portariuc, în competiţia pentru funcţia de primar.

Potrivit datelor finale prezentate de Biroul Electoral de Circumscripţie al municipiului Botoşani, PSD a fost susţinut la Consiliul Local de 15.345 de alegători, în timp ce PNL a obţinut sprijinul a 15.168 de alegători din totalul celor 40.115 prezenţi la urne.

În urma acestor rezultate, PSD a obţinut 12 din cele 23 de mandate din Consiliul Local, iar PNL 11.

În schimb, în competiţia pentru funcţia de primar, liberalul Cătălin Flutur a obţinut 45,78% din totalul celor 38.546 de voturi, învingându-l astfel pe candidatul PSD, primarul în exerciţiu, Ovidiu Portariuc, care a fost votat de 40,7% dintre alegători. (AGERPRES)

******

ACTUALIZARE BOTOŞANI: Flutur (PNL) e primar * PSD, majoritar în CL şi CJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiŞTIRE INIŢIALĂ: Candidatul PNL, Cătălin Flutur, a câştigat alegerile pentru funcţia de primar al municipiului Botoşani, potrivit rezultatelor făcute publice de Biroul Electoral de Circumscripţie.

Cătălin Flutur a obţinut 45,78% din totalul celor 38.546 de voturi, învingându-l astfel pe candidatul PSD, primarul în exerciţiu, Ovidiu Portariuc.

Flutur a beneficiat de susţinerea a 17.864 alegători, iar Portariuc a primit votul a 15.691 persoane. Pe locul al treilea s-a clasat candidatul UNPR, Tereza Nica, care a fost votat de 1.117 persoane. Gabriel Atudoroaie (ALDE) a primit voturile a 916 alegători, iar Mihai Ţâbuleac (PMP) a fost votat de 577 persoane.

ACTUALIZARE BOTOŞANI: Flutur (PNL) e primar * PSD, majoritar în CL şi CJ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiOvidiu Portariuc şi-a recunoscut înfrângerea.

„Din centralizarea datelor până la această dată, rezultatul pare clar. Este clar că în aceste alegeri candidatul PNL a obţinut votul botoşănenilor. Mulţumesc botoşănenilor care ne-au dat votul şi ne-au susţinut”, a afirmat Portariuc.

Acesta susţine că, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD, va susţine proiectele de interes public pentru botoşăneni. Pe de altă parte, liderii PSD Botoşani sunt convinşi că vor obţine majoritatea în Consiliul Judeţean şi vor impune viitorul preşedinte al judeţului. (AGERPRES)

Articolul precedentCosmin Necula, noul primar al Bacăului
Articolul următorACTUALIZARE IAŞI: PSD e jupân în tot judeţul * Chirica, preferat de jumătate dintre ieşeni
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.