0:00

BOTOŞANI: Bebeluş decedat din cauza apei din fântână!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bebeluş, în vârstă de trei săptămâni, a murit într-o comună din Botoşani, din cauza unei intoxicaţii grave cu nitriţi, relatează TVR1. Mama îi diluase laptele cu ceai făcut din apa din fântână. Când a ajuns la spital, fetiţa era deja în stare critică şi, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvată. Poliţiştii au deschis o anchetă.

În România sunt multe fântâni a căror apă nu a fost verificată de specialiştii sanitari. Dacă oamenii sau animalele beau apă cu concentraţie mare de nitriţi pot suferi intoxicaţii grave, care se manifestă prin blocarea hemoglobinei. Boala, întâlnită în special la sugari, este severă şi duce adesea la deces.

Nou născutul din comuna Cristineşti a ajuns, sâmbătă (18 aprilie), în stare gravă la spitalul din Botoşani. Copilului i s-a făcut rău după ce mama lui l-a hrănit cu lapte de vacă diluat cu apă din fântană. Medicii au încercat în zadar să-l salveze.

Apa cu nitriţi este de multe ori fatală în cazul copiilor foarte mici. Mămicile sunt sfătuite de medici să folosească apă plată pentru hrana copiilor. Direcţia de Sănătate Publică a construit în judet, printr-un proiect european, 9 fântâni a căror apă este verificată sanitar. Sunt prea puţine, însă, în condiţiile în care numărul intoxicatiilor severe cu nitriţi este în continuă creştere. (ZCH NEWS)

Articolul precedentIAŞI: Amendaţi pentru că făceau mişto de gunoieri!
Articolul următorLegea alegerilor locale adoptată de Senat! Primarii se aleg într-un singur tur!
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.