botosani 24 ianuarieManifestația organizată la Botoșani, în data de 24 ianuarie, în care ne amintim cu toții, an de an, de Unirea Principatelor Române din 1859, a fost una reușită. Mai bogată la capitolul prezență față de anii anteriori, evenimentul i-a strâns în fața Inspectoratului de Poliție Județean pe toți șefii de la municipiu și județ. În primă fază cu toții s-au adunat într-un soi de careu și au ascultat Imnul Național al României după care s-a trecut în depunerea efectivă a coroanelor de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, în ordinea știută deja: structurile aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Consiliul Județean, Primăria Botoșani, Garnizoana Militară, etc. Au urmat directorii instituțiilor publice deconcentrate sau reprezentanții acestora și partidele politice.

În rândul PSD din nou a lipsit președintele executiv Ovidiu Portariuc care s-a întreținut în acest timp cu vicepreședintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu. La Uniunea Națională pentru Progresul României, elementul surpriză l-a constituit fostul director al Direcției Agricole, Mihai Pavăl, fost democrat liberal. Înlăturat din funcția de conducere undeva prin 2008, Mihai Pavăl a dispărut pentru mulți ani din viața politică de la Botoșani și a revenit astăzi alături de cei de la UNPR. După ceremonialul de depunere a coroanelor de flori toți cei prezenți, uniți de câțiva elevi au dansat Hora Unirii după care evenimentul a fost declarat oficial închis.

”Este o zi de importanță simbolică majoră pentru români, cred că este un semnal de solidaritate, de unire, după atâta dezbinare, din ce am văzut și la nivel central, cum este începută o altă perioadă pentru români. Avem nevoie de construcție, de liniște și de solidaritate. Ar trebui să luăm exemplul înaintașilor noștri care în urmă cu 100 și ceva de ani au realizat unirea”, a spus la final primarul Ovidiu Portariuc după ce s-a fotografiat alături de câțiva cetățeni.

Articolul precedentBACĂU: Beția de la Căiuți și urmările
Articolul următorBOTOȘANI: Învățătorul acuzat de agresiune, absolvit de vină
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.