0:00

Boom-ul florilor în prima zi de şcoală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiFlorarii din Piatra-Neamţ s-au „adaptat” imediat momentului şi au scumpit florile în prima zi de şcoală. Astfel, cel mai ieftin fir de floare era crizantema care putea fi cumpărată cu 8 -10 lei, în timp ce un fir de trandafir costa între 10 şi 20 de lei. Buchetele cele mai ieftine erau 25-30 de lei. Aranjamentele florale, cu flori de sezon, trandafiri, crizanteme au fost la mare căutare, în ciuda preţurilor destul de ridicate 50-60 de lei cel mai ieftin, ajungând şi până la 150 de lei. La aranjamentele florale trendul coloristic al materialelor şi elemntelor de ornament este auriu – verde pal.

De ce este aşa de scump aranjamentul floral, e cu fir de aur?„, întreba o bunică cu nepoţica de mână la o florărie din cartierul Precista.

Boom-ul florilor în prima zi de şcoală, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn mediul online preţurile sunt şi de 10 ori mai mari, un aranjament floral cu 101 bucăţi de floarea soarelui ajunge la 1639 de lei, dar recordul e deţinut de aranjamentul similar cu 201 trandafiri roşii care costă chiar 3699 lei.

Una peste alta, părinţii entuziasmaţi şi emoţionaţi deopotrivă au cumpărat fiecare flori, nu de pe online cu siguranţă, pentru învăţătoare, diriginţi sau profesori, directori de şcoli, că doar o dată pe an este prima zi de şcoală.

Angela Croitoru

Articolul precedentMinoră de 16 ani s-a urcat la volan și a băgat doi oameni în spital
Articolul următorMara Calista, deputat PNL: „Dragi elevi, să aveți un an școlar excelent”
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.