isu proiectil 02Pirotehniştii de la ISU Suceava au avut serios de lucru spre finalul săptămânii: la o societate din Gura Humorului s-au descoperit aproape 200 de elemente de muniţie.

“Joi, 27 august, în jurul orei 18:30, s-a anunțat faptul că, în curtea unei societăți comerciale din orașul Gura Humorului, s-au descoperit mai multe elemente de muniție, în urma unor lucrări de excavare. Grupa Pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Bucovina” al județului Suceava, formată din cpt. Ilie Șveduneac, m.m. Iulian Pentilescu, plt.adj. Marius Chimiuc și plt.maj. Ovidiu Dedeagă, coordonată de col. Cristinel Anton, s-a deplasat la fața locului. În urma detectării și identificării terenului s-au descoperit, inițial, 46 de elemente de muniție, de diferite calibre, provenind din cel de-Al Doilea Război Mondial. Acestea erau echipate cu focos, fiind în perfectă stare de funcționare. Anterior momentului descoperirii muniției, o parte din pământul excavat în zonă a fost transportat la două gospodării din comuna Stulpicani. Un echipaj pirotehnic s-a deplasat în cele două zone, de unde s-au identificat și ridicat alte 3 elemente de muniție, care prezentau un real pericol pentru persoanele și locuințele din jur. Pe timp de noapte, lucrările de asanare au fost sistate, fiind reluate în dimineața zilei următoare. În urma asanării terenului, s-au mai descoperit 145 de elemente de muniție, printre care bombe explozive de aruncător de calibre diferite, lovituri acuplate cu proiectile explozive, lovituri antitanc și proiectile șrapnel. Întreaga cantitate de muniție, 194 de elemente, a fost ridicată, transportată în condiții de siguranță și depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada imediat următoare”, se precizează în comunicatul ISU Suceava, semnat de purtătorul de cuvânt, plt.adj. Alin Găleată.

SFATURI DE LA PIROTEHNIŞTI

Reamintim populației, pe această cale, câteva din regulile elementare care trebuie respectate în momentul descoperirii unor elemente de muniție: ele nu trebuie atinse, lovite sau mișcate din locul lor ci se va anunța imediat evenimentul la numărul unic de urgență 112 sau la postul de Poliție cel mai apropiat. (ZCH NEWS)

Articolul precedentAdrian Alui Gheorghe, nominalizat la premiile Uniunii Scriitorilor cu “Laika”
Articolul următorLocuri de muncă vacante în judeţele Moldovei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.