0:00

 Blocul cu bulină a fost redat proprietarilor, ZCH NEWS - sursa ta de informații

În 1992, autoritățile și proprietarii blocului 3 de pe Nicolae Titulescu și-au asumat încadrarea imobilului în gradul întâi de risc seismic. După schimbarea de mai multe ori a soluțiilor de proiectare și aproape șapte ani de lucrări continue, blocul a scăpat de bulina roșie. Marți dimineață, proprietarii s-au întâlnit cu primarul Laurențiu Leoreanu și constructorul pentru a-și vedea în sfârșit casele și a se simți în siguranță între pereții prin care, odată, se vedea afară. Săptămâna trecută s-a făcut recepția, iar locatarii au mai făcut mici observații la finisaje, iar acum lucrurile s-au remediat. Din punctul meu de vedere, calitatea lucrărilor este peste cea de la blocurile ANL sau de locuințe sociale. A fost o lucrare grea, un experiment pentru toată lumea, din cauza căruia au suferit oamenii”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.

Pe lângă lucrările de consolidare a celor trei scări, din bugetul local s-au suportat lucrările de modernizarea a zonei din fața blocului, aici unde s-au amenajat spații verzi și locuri de parcare. Dacă atunci când au predat apartamentele proprietarii nu aveau nici gaz și primeau căldură de la centrala de cartier, acum închisă, modernizările făcute au vizat și aceste lucruri. Proprietarii trebuie ca, în următoarea perioadă, să-și încheie contractele cu furnizorii de servicii și să-și cumpere centrale termice, deoarece prin proiect s-au realizat doar instalațiile termice.

Până pe 21 octombrie, proprietarii vor primi cheile de la locuințele modernizate. „Am pornit un demers, cu ajutorul deputatului Elena Udrea, prin care ne dorim modificarea legislației actuale, care privește toate aceste blocuri cu bulină. Sper să putem obține ca partea de consolidare a clădirii să fie asumată de Guvern, la fel cum s-a întâmplat cu casele afectate de inundații. Consolidarea înseamnă 60% din costul total al lucrărilor”, a precizat edilul.

De plătit contravaloarea lucrărilor au doar cei care au venituri ce depășesc 1.600 de lei lunar. Proprietarii trebuie, lunar, să facă dovada veniturilor, iar rata la lucrări o vor plăti doar când depășesc limita de bani impusă prin lege. Altfel, nu vor plăti nimic. Primarul Laurențiu Leoreanu spune că, acolo unde proprietarii nu au posibilitatea de a se muta pe cont propriu, va oferi soluții pentru a-i ajuta. (C. MATEI)

Articolul precedentSăveștiul are amprentă istorică
Articolul următor”Marș pentru Basarabia”