politisti cu etilotestÎn perioada 20-26 august, poliţiştii din judeţul Bacău au constatat 44 de infracţiuni şi au aplicat 1.661 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 485.000 de lei, au depistat trei persoane urmărite şi un autovehicul furat, se precizează într-un comunicat de presă aş Poliţiei Bacău.

“Activităţile fac parte din acţiunea Blocada, desfăşurată de Poliţia Română, pentru prevenirea faptelor antisociale şi asigurarea unui trafic rutier sigur. În perioada 20-26 august, la acţiunile desfăşurate în judeţul Bacău au participat, în medie zilnic 130 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale şi specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase. În cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 44 de infracţiuni, dintre care 17 de natură judiciară, 14 la regimul circulaţiei rutiere, una la regimul armelor, muniţiilor şi substanţelor periculoase, restul faptelor vizând alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 20 au fost constatate în flagrant delict. Poliţiştii au depistat trei personae urmărite, care aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea. În urma celor 77 de acţiuni punctuale desfăşurate în acestă perioadă, poliţiştii au aplicat 1.661 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 485.037 de lei, dintre care 208 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, 43 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 1300 la regimul circulaţiei rutiere, iar restul pentru nerespectarea prevederilor altor acte normative. Din cele 1.300 de sancţiuni contravenţionale aplicate participanţilor la traficul rutier, 536 au fost pentru depăşirea limitei legale de viteză. În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au reţinut 77 de permise de conducere şi au retras 24 de certificate de înmatriculare”, se menţionează în comunicatul citat.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ

Înainte de a pleca la drum, verificaţi starea tehnică a autovehiculului.

Respectaţi normele rutiere privind prioritatea de trecere, indiferent că este vorba despre pietoni sau vehicule!

Oboseala la volan vă poate fi fatală! Planificaţi-vă în aşa fel călătoriile, încât să nu parcurgeţi într-o zi mai mult de 300 de kilometri.

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentBiciclist lovit de o mașină la Roznov, șofer fugit de la locul faptei!
Articolul următorMaşini noi pentru poliţiştii din Neamţ şi Bacău
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.