birou-unic-jugan-arsene-dobrila-apopiiVineri, 28 octombrie, a fost parafat acordul de constituire a Biroului Unic pentru susţinerea mediului de afaceri din judeţul Neamţ. Din acest for, care va funcţiona la Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Neamţ, fac parte 18 instituţii publice.

„La iniţiativa Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, instituţia noastră a organizat realizarea unui parteneriat între instituţii ale administraţiei publice locale, servicii publice deconcentrate şi organisme intermediare regionale, având ca obiectiv facilitarea şi accelerarea demersurilor de natură administrativă cu care se confruntă antreprenorii din judeţul Neamţ. De altfel, oportunitatea de a crea acest Birou Unic, care să reprezinte o  interfaţă între mediul de afaceri şi instituţiile statului şi să ofere consultanţă şi informaţii primare specifice antreprenorilor, a fost discutată şi la nivelul Consiliului Judeţean, a precizat prefectul Niculina Dobrilă.

Semnatarii Cartei Parteneriatului pentru crearea Biroului Unic sunt: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Neamţ; Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ; Comisariatul judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu Neamţ; Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Neamţ, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est; Inspectoratul în Construcţii Neamţ; Oficiul judeţean  pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Neamţ; Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Neamţ; Direcţia Agricolă Județeană Neamţ; Administraţia Judeţeană a Finanțelor Publice Neamţ; Biroul Vamal de Interior Neamţ; Direcția de Sănătate Publică a Județului Neamţ; Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamţ; Inspectoratul de Poliţie Județean Neamţ; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al Județului Neamţ; Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ; Primăria Municipiului Piatra Neamţ; Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ.

Metodologia de lucru a Biroului Unic constă în prezenţa a câte unui reprezentant al fiecărei instituţii partenere,  o dată pe  lună, într-un anumit  interval orar, la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie Neamţ, spre a oferi consultanţă şi informaţii de specialitate, solicitanţilor. (ZCH NEWS)

Articolul precedentO familie întreagă nenorocită în accidentul de la Podoleni
Articolul următorComitet de Urgenţă pentru catacombele de la Trifeşti
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.