0:00

„Binecuvântări” de la poliţiştii rutieri: aproape 500 de amenzi şi 77 de permise suspendate în 3 zile, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiRezultatele unei acţiuni, desfăşurate în perioada 14 – 16 mai, de polițiștii rutieri care au urmărit combarea principalelor cauze generatoare de accidente, sunte relevante pentru modul în care se circulă în judeţul Neamţ.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat 484 sancțiuni contravenționale, dintre care 277 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 201 pentru alte abateri”, a declarat subinspectorul Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „De asemenea, au fost reținute 77 de permise de conducere, dintre care 58 pentru depășirea vitezei maxime legale admise cu mai mult de 50 km/h, 6 pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi 13 pentru nerespectarea altor norme rutiere care atrag suspendarea dreptului de a conduce. Totodată, au fost retrase 20 certificate de înmatriculare pentru conducerea unor autovehicule având defecțiuni tehnice sau neîndeplinirea unor obligații legale”.

În timpul acţiunii, poliţiştii au găsit 4 şoferi beţi la volan, 3 care nu aveau permis şi unul care conducea deşi avea permisul suspendat. Tuturor le-au fost întocmite dosare penale. Poliţiştii le recomandă conducătorilor auto să respecte normele rutiere, să folosească centura de siguranță, să circule cu o viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, să evite depăşirile riscante, iar pentru un plus de siguranţă, să păstreze distanţa în mers între vehicule. Şoferii, de regulă, ignoră recomandările şi conduc exact aşa cum sunt ei obişnuiţi.

C.M.

Articolul precedentBărbat surprins mâncând carnea crudă furată
Articolul următorA picat centrala telefonică a Fiscului din Piatra-Neamț!