Pentru a șaptea serie de tratament balnear aferentă anului 2017, cu intrare în stațiuni în perioada 8-11 iunie 2017, județului Neamț i-au fost repartizate 202 bilete, prin alocare automată, pe baza ordinii de ierarhizare a cererilor, în funcţie de opţiunile făcute de solicitant în cerere. ”Ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear este dată de ordinea descrescătoare a punctajelor aferente fiecărei cereri, punctajul aferent fiecărei cereri fiind obţinut prin însumarea punctajelor acordate pentru fiecare criteriu în parte raportat la numărul de criterii prevăzut pentru categoria respectivă”, explică reprezentanții Casei Județene de Pensii Neamț.

Potrivit acestora, pentru înscrierea în ”loteria” biletelor de tratament, potențialii beneficiari depun cererea de acordare, însoţită în mod obligatoriu de copie după actul de identitate, urmând ca restul documentelor să fie ataşate la momentul eliberării biletului. ”Cererea de acordarea se completează numai pe formularul aprobat, putând fi transmisă prin poştă, fax, e-mail sau se poate depune personal la Casa de Pensii, cu cel puţin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se solicită biletul”, adaugă cei de la CJP Neamț.

Tratamentul balnear se asigură în staţiuni în care Casa Națională de Pensii Publice deține în proprietate structuri de cazare, precum și în alte unități, cu care instituția a încheiat contracte. Pe hartă, asta înseamnă Nicolina, Amara, Covasna, Sovata, Neptun, Buziaș, Herculane, Sângeorz Băi, Olănești, Bălțătești, Moneasa, 1 Mai – Oradea, Pucioasa, Lacu Sărat, Căciulata, Tg. Ocna, Sarata Monteoru, Govora.

Beneficiarii vor fi înștiințați telefonic despre repartizarea biletului de tratament, lista cererilor aprobate fiind afișată atât la sediile Casei Județene de Pensii Neamț din Piatra Neamț și Roman, cât și pe pagina de internet a instituției”, precizează oficialii CJP Neamț.

De la începutul anului, 6.083 de nemțeni au solicitat bilete de tratament balnear, dar numai 522 au fost și norocoși să plece în stațiune, în primele șase serii. Următoarea serie, a opta, va intra în stațiuni începând cu 24 iunie 2017. (ZCH News)

Articolul precedent„Cutremur” de 7,8 grade la Roman! „Forţele de intervenţie mobilizate în timp scurt!”
Articolul următorPericol de inundaţii în Bacău, Neamţ şi Suceava
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.